Vi steg ombord på bussen (stor buss i dag) med sikte på Ed. Ett lag som slåss i botten av tabellen och skulle behöva ta tre poäng av oss Idag för att ha chans till fortsatt spel i div 2 nästa år.
Det hade regnat en hel del under gårdagen men planen var väldigt bra idag. Stor eloge till planskötaren som lyckats hålla denna plan i så bra skick! ????????

Magda, Sandra, Saga

Avbytare:
Linnea, Alice J, Lisa, Amelia, Wilma

Första halvlek:
Dagens prio var att vi skulle göra det svårt för Ed idag. Flytta boll snabbt och komma till bra lägen för att utmana deras ytterbackarna rejält. Vi vet att vi är starka om vi utnyttjar farten vi besitter och får absolut inte falla in i något halvdant tempo. Stundtals lyckas vi med allt vi pratat om, men lite för ofta blir vi sugna på att slå den avgörande passningen i djupet! Idag funkade det inte alls i första halvlek då gräset var halt och de flesta passningarna gled ifrån oss.

Men vi skulle även denna dagen få våra chanser. Vi hade några halvlägen men en bra målvakt Thindra i Ed stod vägen för det mesta. Bland annat när Saga dundrade till en frispark just utanför 16-metaren. Förspelet till denna frispark var en väldigt misstänksam frilägesutvisning. ”Jeje” spelar fram bollen till en framrusande Magda som är först på bollen och petar den förbi en utrusande målvakt. Målvakten kapar Magda med frisparken och gult kort som följd. Skulle helt klart varit en sedvanlig utvisning när vindsnabbe Magda  växlade upp. Men nu blev det inte det och frisparken räddades ju snyggt.

Vi gör lite snabba byten för att få in fart igen när spelet lugnar ner sig. Saga byttes ut och Amelia kommer in med fräscha ben och fart. Amelia skapar oro direkt och vaskar först fram en halvchans, men det blev hörna av den. Just denna hörnan läggs bra in i mitten där Amanda går upp i en bra duell med målvakten. Bollen dimper ned hos en välplacerad Sandra som lägger den i mål 1-0 ⚽️

Äntligen var det där första målet i hamn. Vi skulle få några lägen till där vi inte riktigt får till det utan Ed försvarar sig väldigt tappert och fredar sitt mål väldigt bra. Men vi skulle få ytterligare ett perfekt läge till 2-0 i den 35 minuten när Amelia med sin fart utmanar sin back och blir fälld med straff som följd. Dock så missar vi denna straffen och får nöja oss med 1-0 i halvtid.

Andra halvlek:
Vi pratar lite om första halvlek där vi känner en hel del press att vi måste göra mål och trycka på framåt hela tiden vilken kanske har hämmat vårt spel lite. Men vi trycker på att prata mer på plan för att hjälpas åt. Spela mer på varandras fötter istället för svåra bollar i det blöta gräset.

Det får effekt direkt när vi sätter en högt tempo och snabb fart på bollen som avlöser chanserna framåt. Amelia, Alice, Saga har alla några väldigt bra chanser att utöka målskörden. I den 55:e minuten får vi en hörna som vi lägger kort till Jeje. Jeje driver in mot mål men passar Walle och hon springer rakt mot mål, trycker in bollen i första krysset snyggt 2-0 ⚽️

I 60:e minuten spelar vi återigen fram bollen till Amelia som tar sig in i straffområdet och får en rejäl knuff i ryggen. Domaren blåser direkt straff och Jeje kliver nu fram och sätter den snyggt till 3-0 ⚽️!

Nu kan man undra om Ed hade något av spelet eller chanser under matchen. Det var inte många men skulle få en väldigt bra chans när en tjej blev helt fri med Linn. Dock så rusar Linn ut i rättan tid och täcker av skottet som går rakt på Linn. Vi fortsätter att vaska fram många chanser under resterande tid, dock utan att ha skärpan som gäller för att bollen skall syna maskorna! Lite synd när serien avgörs på målskillnad där Zenith som låg 6 mål framför oss inför matchen.

Vi måste ändå säga att Ed kämpade på hela matchen och gjorde det svårt för oss att forcera och närma oss ett målmässigt bättre (6 mål) Zenith. Matchen slutade med seger och ett gott dagsverke av våra tjejer! Vi kämpade på hela matchen och visade att vi är ett bra lag som är svårt att slå. Kanske var vi lite tagna av situationen i tabellen där vi gärna vill ha så mycket mål som möjligt. Men vi löste 3 poäng och spelet var stabilt, precis så en tränare vill att varje match skall vara????

I skrivande stund så står det klart,  att vi nu har allt i egna händer nästa helg då Alingsås tog en bra skalp borta mot Zenith och vann med 4-2. Inte så konstigt då Alingsås var ett bra lag vi mötte tidigare!

Nu skall vi njuta av denna seger en hel underbar helg, för att sedan ladda till serieavslutningen på lördag! Ses där ????????