Seger i toppmötet, 6 – 2!

Återigen en underbar och solig  kväll. Och vad passar bättre än en rafflande seriepremiär på vår speciella hemmaarena Skarsjövallen?

Anni Mattsson på språng. Anni som även gjorde Ljungskile femte mål för kvällen. FOTO: T. Åberg.

Denna underbara inramning mot ett bra lag som har flertalet säsonger i högre serie. Alltså en tidig toppmatch mellan LSK – SIF!

SIF är ett lag som vi mötte för inte så länge sedan. DM’s sista match som skulle vid en 4-målsseger givit vidare avancemang. Men vi åkte därifrån med ett 2 – 2 resultat. En väldigt jämn match där vi fick slita hårt.

Så vi visste på förhand att vi behöver vara på tå i dagens match.

Laget:

Linn

Lisa – Julia – Sara – Lina

Ida – Alina – Jennifer – Anni

Alva – Sandra

Avbytare:
Matilda – Linnea – Saga – Maja – Emelie.

Första halvlek:
Matchen startas med att vi känner lite på varandra, lite trevande försöker vi komma igång med benen. Men jag tror att vi kan ha haft lite nervösa tjejer som längtade på att få visa musklerna. SIF ligger lågt i början, försvarar sig metodiskt och bra. Gör det svårt för oss att komma till bra lägen. Det är Anni som visar upp att hon är ett farligt hot de första minuterrna, tar sig förbi gång på gång och SIF’s högerback skulle få en tuff match mot en sugen Anni.

Vi missade några halvlägen och målvakten i SIF var vid flertalet gånger utanför straffområdet och avvärjde  bra lägen för oss.

Men i den 9 min ställde vi om snabbt efter en SIF-hörna. Alva fick bollen till höger på vår planhalva, avancerade upp längs kanten. Där vände Alva hem och servade en delikat passning rakt igen försvaret till en fri Sandra, som resolut satte 1 – 0!

Fyra minuter senare har vi en hörna och likt vårt mål tog SIF en snabb kontring där en spelare sprang 70 meter och satte bollen i första krysset snyggt. Därefter blev vi lite konfunderade och passiva/stressade, samt slarvade lite i passningsspelet allt detta under en stund efter målet.

Men efter den stunden började Ida få ett bra övertag på sin back. Vid andra läget Ida fick, så slog hon ett högt bra inlägg som målvakten inte kunde fånga, utan Sandra högg vid bortre stolpen och ställningen är 2 – 1!

Sedan fortsätter vi att spela bra och SIF ligger mer på kontring, men nu har Sara och Julia bra koll på deras snabba forwards. Vårt spel börjar nu att göra det svårt för motståndarna, väggpassningar och spelvändning verkar ta ut sin rätt för i min 36 vänder vi från vår vänsterkant till mitten. Jennifer får bollen och slår en fin boll över backlinjen och Sandra lobbar snyggt över en utrusande målvakt 3 – 1! Snyggt anfall!

Andra halvlek:
Vi pratar lite i halvtid om att hjälpa och prata mer med varandra på planen. En bättre rörelse samt mer noggranna i spelet. Stämningen känns helt ok men när tjejerna själva pratar om att vi kan mycket mer än vi visat så känner jag en trygghet i situationen! Vi leder ändå med 3 – 1 och visar upp många bra kombinationer. ????????????

Andra halvlekens start bjuder på ganska jämnt spel och SIF jobbar in sig lite i matchen med några avslut på Linn. Vi gör några byten för att få in pigga ben. Linnea, Emelie och Matilda kommer in och vips så har vi bra fart igen och pigga ben.

I den 62:a minuten spelar Jennifer en lång passning till Linnea som snyggt skarvar vidare den till Sandra, helt ensam mot målvakten gör hon inget misstag 4 – 1.

Vi fortsätter att göra det bra och när Sandra får ut uppspel, vänder om och ser Anni löpa sig fri så får hon bollen snyggt och lägger in den i bortre hörnet 5 – 1! Återigen fotbollsgodis! Nu jobbar vi på bra med mer boll och bra passningsspel, sågar oss framåt som i den 89 min när Ida får bollen. Vänder inåt mitten från sin vänsterkant, passar till en fri Matilda just utanför straffområdet. Matilda har grymt skott och återigen talar denna bössan 6 – 1. Sedan tröstmålar SIF i den 92:a spelminuten och slutresultat blir 6 – 2.

Summan så här direkt efter, är att vi gör en väldigt bra match mot ett tufft motstånd! Nu får vi en go och lång segerhelg att njuta av. Sedan är det återigen en tuff match på fredag mot Strömstad hemma på vår Borg (Skarsjövallen)! Njut av helgen för det skall vi och alla grymma tjejer vi har! ????