Segersötma i omstarten!

LSK-damerna har nu haft ett litet break efter att vi slog IK Zenith hemma. Detta kanske inte var det bästa då vår form var kanon och man vill ju inte tappa tempo och fart när allt flyter på.

Vi har tränat i ca två veckor för att få igång fötterna på samtliga tjejer och det har gått väldigt bra, men man vet ju inte förrän man står där mitt i matchen och skall få ett kvitto på vilken nivå vi håller.  

På lördagen fick några av våra tjejer i damlaget möjligheten att spela match med U-laget mot förra årets motståndare Tjörns DFF. En match där många unga talanger fick känna på att spela med 6st från Dam och tjejerna var nog lite ringrostiga och de unga lite nervösa men växte snabbt in i matchen och vann den till slut med 2-0 ⚽️⚽️ efter mål av Linnea Jensen och ett självmål där Ebba Stenstavold vann tuff duell med målvakten och skickade in bollen framför mål, som då en försvarare i Tjörn la in.

Dagen efter (Söndag) skulle vi åka till Trollhättan för att möta TFK/HIS som likt oss hade en bra sista match innan uppehållet och slog självaste IK Rössö med 2-1. Vi mötte ju TFK/HIS förra året och fick oss en näsbränna med förlust 1-9. Det är ett bra lag som verkligen vill spela fotboll likt oss och via kombinationer ta sig fram till bra målchanser. Vi visste att denna matchen skulle bli tuff men vi pratade återigen om att vi inte vet hur bra vi är så det är bara att gå in och njuta av match och ta för sig! 

Vi ställde upp med en 4-3-3 uppställning med följande spelare:

Yrsa

Ida H – Lisa – Julia R – Anni

Jennifer – Amanda – Ida W

Alice J – Sandra – Saga

Första halvlek:
Matchstarten blev som vi tänkt oss.. två lag som vill spela boll på backen och styra spelet. Våra tjejer ligger rätt i presspelet och gör det svårt för TFK/HIS att såga sig igenom. Vi själva har ett rörligt och bra passningsspel med fina kombinationer som sågar sig igenom vid ett flertal gånger. Jeje tar sig förbi snyggt på kanten med inspelet går tyvärr till målvakten. Några minuter senare så tar en duktig Saga sig förbi sin back och viker in i banan. Skjuter ett väldigt hårt skott som viner förbi målvaktens högra kryss, bara några decimeter ifrån att gå in. Strax därefter får Saga ett exakt likadant läge och viker in för att avlossa kanonen igen, men får inte samma träff och skottet räddas av målvakten. Våra tre anfallare för dagen skapar en hel del chanser och vi närmar oss ett mål. I matchminut 20 har vi ett anfall där Sandra går i djupet men målvakten rusar ut och får en tå på bollen framför Sandra och avvärjer, men inte bättre än att Alice som är på väg framåt snappar upp bollen och fortsätter sin målproduktion med att se målvakten långt ute och snyggt lobbar in 1-0 ⚽️

Vi fortsätter att jobba på och stundtals sågar oss fram men nu trycker TFK/HIS lite mer framåt, skapar några hörnor som är väldigt farliga men vi lyckas avvärja dessa. Efter en hörna som vi rensar bort, får vi ett gyllene kontringsläge. Sandra sticker ifrån sin försvarare och serverar en framåt rusande Alice som driver mot straffområde. Sandra fullföljer sin löpning och Alice försöker hitta Sandra men tyvärr stoppas den av ett försvarsben. 

I den 27 min vinner vi bollen på mitten och spelar Ida W som vänder upp snabbt och hittar Sandra i djupet, där är det få som hänger med Sandra som inte gör något misstag utan rundar utrusande målvakten och sätter 2-0 ⚽️! Några hörnor och böljande spel avslutar första halvlek som vi är nöjda med.

Andra halvlek:
Andra startar och vi är lite slarviga i uppspelsfasen som gör att motståndarna får ett tryck på oss med inkast och sedan hörna som är sånär att det ger utdelning. En frispark i bra läge som skjuts över. Man märker nu att våra motståndare flyttar upp sina positioner nu. Allt för att komma ikapp vårt försprång. Men vår backlinje (Lisa-Ida-Julia-Anni) gör en väldigt bra match och släpper inte till någon målchans i spelet utan det är endast på lite fasta situationer som de får sina lägen. 

Men efter en stund så kommer vi in i det igen och flyttar boll och biter fast den i anfallsväg. Jeje får bollen och passar Alice i bra läge, som tyvärr får bollen för långt ifrån sig. Vi bygger upp ett bra anfall på högerkanten, flyttar bollen bra men blir av med den lite för enkelt. En lång boll på Julia Jonasson i TFK/HIS som driver mot straffområdet och skjuter ett hårt skott i mål 1-2. Synd för Yrsa att inte få hålla nollan då hon gjorde en bra match! 

Sedan får Jeje ett ypperligt läge efter bra kombinationer och väggspel. Ensam med målvakten försöker Jeje hitta bortre hörnet men en bra parad av målvakten räddar. Minuten senare får Saga bollen i djupet och fri med målvakten skjuter Saga men en bra räddning, nära 3-1!

Vi gör nu några byten och in kommer laddade tjejer som alla gör bra inhopp. I minut 90 för Linnea bollen på kanten och lägger den fint i djupet till Sandra som tar sig in i straffområdet och försvararen chansar och sparkar omkull Sandra med straff som följd. Hon sätter den 3-1 ⚽️ och slutsignalen ljuder direkt efteråt. 

En väldigt stark insats av laget och jag har inte nämnt mittfältet så mycket men dessa tre Jeje-Ida W-Amanda är jobbiga att möta. De löper mycket och visar trygghet i spelet med vassa passningar. 

Motståndet var bra men vårt försvarsspel satt perfekt idag. Släpper inte till många chanser i spelet, lite fasta situationer men annars var det stängt! Bra jobbat alla! 

Nu njuter vi någon dag och laddar återigen för match på fredag mot Orust i DM-semin på fredag!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail