Segersviten fortsätter efter 0-11 i bortamatchen mot Bengtsfors IF!

En målexplosion även i tredje matchen för Damlaget! (Bilden dock från hemmapremiären) FOTO: P. Stenbaek.

En go resa upp till ett soligt Bengtsfors, tyvärr gick solen bakom berget när matchen startade, men det skulle visa sig bli en go kväll ändå. Lite förändringar från förra matchen då Alma gick in istället för Alice på mittbackspositionen. Julia tillbaka efter skada och in på innermittfältet.

Första minuterna började vi lite trevande med ett böljande spel. Verkade som det skulle bli en tuffare match idag. Direkt när dessa tankar kom så fick Ida på högerkanten bollen, spelade den i djupet till Sandra som sprintar ner mot kortlinjen. Passar bollen snett inåt mitten mot Linnea och Emily som jobbat sig in runt straffpunkten. Dock var en försvarare framför och försökte rensa bort den genom att fläka sig. Fick ej bort bollen utan den studsade till och hamnade hos Linnea som placerade bollen snyggt i mål.

Efter denna sekvens så började vi hitta rätt, framförallt Sandra hade nog kollat av försvararnas starka och svaga sidor. Utnyttjade detta då hon gjorde 3 mål på raken (hattrick). Detta under en period då Bengtsfors inte hade så mycket att säga till om på plan.

Här är målen som föll under första halvlek:

1-0 Linnea
2-0 Sandra
3-0 Sandra
4-0 Sandra
5-0 Emily B
6-0 Sandra
7-0 Ida

Vi gick till pausvila med en go känsla, men tappade lite av spelet i slutet av halvleken. Vi satte oss ner och pratade om att vi skulle hålla mer i bollen, ett bättre passningsspel helt enkelt. Det är ju lite kluvet när vi ändå gör en hel del mål på vår snabbhet. Vi får till ett lite bättre spel i andra, dock första fem minuterna så var Bengtsfors lite hetare, hade nog pratat igenom lite i halvlek. Sedan flöt spelet på och vi har mycket boll och gör det svårt för motståndarna att stoppa oss.

Delikatessen i andra är nog när sista baljan placerades snyggt in i hörnet av målet. Vi rullar i backlinjen och hittar in till Matilda M på innermitt. Blir pressad men levererar en passning snyggt snett framåt till Julia som tar med bollen framåt i första tillslaget. Andra tillslaget passar hon till Sandra som löpt bra i djupet, med en snygg utsida skarvar hon bollen till Elsa som blir fri vid straffpunkten och sätter den snyggt i hörnet! Wow … fotbollssnacks!!

Här är målen i andra halvlek:

8-0 Sandra
9-0 Sandra
10-0 Andrienne
11-0 Elsa

En bra insats som visar att vi är sylvassa framåt med Sandra i spetsen. Men vill lyfta fram Lisa och Alma idag då Bengtsfors trots nollan inte var ofarliga framåt. Tjejerna fick sig några tacklingar i början av matchen, bet ihop och gav sedan inga gratis millimetrar till dessa anfallarna från Bengtsfors.

Nu njuter vi av denna matchen i helgen och så laddar tigrarna från Ljungskile om inför tuffa mötet mot Tössö IF på fredag!

//Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail