Seriepremiären avklarad!

Paussnack i skugga såklart.

Då så. Efter sju sorger och åtta bedrövelser var det äntligen dags för seriepremiären. Covid har ju ställt allt på ända och frågan om det överhuvudtaget skulle finnas något lag att ställa upp med till sensommaren när serien väl skulle komma igång har verkligen oroat mig och övriga ledare. Efter förra säsongen och efter SM-slutspelet i Futsal har inte mindre än sex tjejer valt att lägga av. Gemensamma diskussioner med Jocke i A och tränarna i F05/06 gav ändå slutsatsen att det bör gå att få till ett lag i div 4 – med målsättningen att följa efter A i sin klättring upp genom seriesystemet, att hålla sig två divisioner bakom känns perfekt.

Med detta i beaktande så hamnar ju så klart premiären samtidigt som F05/06 spelar match, och dagen före A:s viktiga match mot Ytterby i div 2. Såklart är några dessutom bortresta och någon skadad men vi får ändå ihop 12 tjejer som reser till Brastad Arena för att ta sig an Lysekil/Stångenäs. Vi vet att värmen kommer vara en avgörande spelare i matchen och med bara en avbytare pratar vi före matchen om vikten att spara på krafterna och att ta kloka löpningar. Hålla ihop laget och vila med boll. Samtidigt tagga till och vilja vinna!

Inledningsvis håller vi oss till matchplanen och de duktiga, lite äldre rutinerade spelarna från A visar hur det ska gå till. Sara och Frida flyttar boll säkert och Alice och Emelie finns allltid tillgängliga på ytterbacksplatserna. Farten på Andy och Magda på kanterna blåser hål på försvaret. Ganska snart tar sig Magda åter förbi sin försvarare och dribblar sig fram och kan servera Liv som fri med målvakten sätter 1-0. Härlig start. L/S repar dock mod och ligger tätare på oss efter detta och vi slår bort lite passningar. Efter vätskepausen ser det bättre ut igen och vi håller i bollen föredömligt. Skillnaden ligger i att variera löpningar i djup och mot bollhållaren, enligt vad vi kom överens om i pausen. Ett bra inlägg skarvas av en försvarare över egen målvakt och vi har plötsligt 2-0. Aldrig roligt med självmål men inte konstigt att den trillar dit, för vi har bra tryck. Ständigt löpande Linnea E springer också till sig ett friläge som målvakten räddar fint. Andra halvlek fortsätter som den första slutar och motståndarna har bara ett avslut på mål. En mycket fin frispark som går i ribban. Ständigt farliga Magda gör 3-0 efter skarv från Andy och ett fint uppspel från Sara. Mycket trygg ledning och vi kan gå ner på 10 tjejer det sista för att inte slita på småskadade spelare. De viktiga första tre poängen bärgade. Härligt.

Alltid svårt med matchens tre stjärnor när endast 12 tjejer slår ett duktigt motstånd i 28 gradig hetta i strålande sol. Det var en laginsats där ingen föll ur ramen och alla gjorde bra ifrån sig.

Väljer ändå:
???? Magda, ett ständigt hot, fin bollbehandling och fantastisk förmåga att ”göra sin gubbe”.
???? Sara, otroligt säker på mittbacken och imponerar i sin comeback efter skada.
???? Frida, styr mittfältet säkert och gör sina medspelare bättre med sin rutin och lugn.

Mycket beröm till alla i laget som (nästan utan att få solsting) spelar av slutet på matchen säkert. Ser det ut så här fortsättningsvis, kommer det att bli två roliga månader innan serien är över.

Vid pennan,
Martin Görling

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail