Serieseger i Division 4! ????

Låt oss presentera Seriesegrarna i Division 4 2020 – ett spelskickligt och glatt guldgäng! FOTO: P. Stenbaek.

Avslutande matchen för säsongen – denna märkliga fotbollssäsong – går till Munkedal för möte med deras U-lag. Vi åker dit obesegrade med ordentlig målskillnad tillgodo på Viken. Minst oavgjort och seriesegern är säkrad. Förlust och osäkert in i det sista. Så inget annat än att gå för segern.

Munkedal möter upp med ett från A-laget väl förstärkt lag. Vi kommer till spel med en trupp om 15 spelare förstärkta både uppifrån och nedifrån. Som vanligt.

Matchen då? Jo, den inleds med ett ordentligt taggat Munkedal som går in i närkamperna. Tufft men schysst. Lite nervöst från vår sida första 5. En långboll rinner över våra mittbackar och nickskarvas i mål av Maja. Vårt blott andra insläppta mål i serien. Efter matchen försökte Maja få det till att målet skulle räknas som nickmål – och glass till hela laget – även när den går i eget mål… Nja, glass blev det lite senare på restaurangen, men mer p.g.a. goda prestationer än självmål.

Målet bryter dock inte ner oss utan tvärtom. Vi taggar igång ordentligt. Vår trebackslinje börjar spela runt och innermittarna får fram bollarna gång på gång i djupled åt såväl Julia och Alva på yttrarna som till Liv och Felicia på topp. Hörna på hörna och ganska snart sitter 1-1. Vilket mål sedan! Bie möter på första och likt Zlatan karatesparkar hon in bollen. Sedan rullar det på. Vår bästa halvlek detta år! När tjejerna får vila i halvlek står det 1-7 (!), efter ytterligare två mål från Bie, ett från vardera Felicia, Liv, Ebba och Lisa.

Fanns inte mycket att snacka om i halvlek annat än att fortsätta köra på. Det vi dock kunde berätta var att A-laget precis vunnit mot Ed i Division 2 och gjort sin plikt där. Samt att Alingsås ledde över tidigare serieledarna Zenith! Glada nyheter för tjejerna att få med sig. Ut och spela av matchen så går vi tränare och hämtar guldhattarna.

Andra halvlek når inte upp till riktigt samma nivå som första men Munkedal kommer ut med en härlig intensitet för ett lag som ligger under med 6 bollar. Här ska det inte bli någon storförlust på hemmaplan var inställningen från Munkedals sida. Och mycket riktigt får de in ett mål ganska omgående efter en hörna. Återigen vaknar vi till av målet och spelet sitter igen. Frida och Alice på mitten får tag på spelfördelarna och Bie får gott om tid att servera våra pigga yngre förmågor – Ebba och Lisa. Som lyckas göra varsitt mål till! Ytterligare något skott som går över, i stolpen och i burgaveln – annars kunde vi haft tre hattrick-skyttar. Nu fick de nöja sig med två mål var – gott nog!

Vi summerar säsongen på maximala 21 poäng. 38 gjorda mål och tre insläppta. Weltklasse! Vi tackar alla för support och hejarop. Framförallt vill vi tacka våra fantastiska spelarnai laget och alla från F05/06 som stöttat oss samt Jessica som anpassat sina matcher så vi kan erbjuda dessa tjejer möjlighet till spel med oss. Samt spelarna (och Jocke) i A-truppen som på ett underbart sätt fyllt på och hjälpt oss till Division 3! Det blir ett roligt år nästa år ihop! Då vi (förhoppningsvis) har ett A-lag i Division 1 och ett U-lag i Division 3!

Matchens tre stjärnor:
????Julia Bie Karlsson; hon dominerade det offensiva mittfältet totalt, karatesparkade in mål, sköt någon ytterligare i krysset, hattrick och några assist på det så kanske den enklast utnämningen av bäst på plan hittills.

????Julia Stenbaek; idag fick Julia allt att stämma (utom att få in den i mål även om chanserna inte saknades). Fina individuella insatser matchen igenom och bästa matchen för i år.

????Liv Görling,  idag var Liv överallt. Tacklandes och blev tacklad. Yr och utbytt men vägrade vara kvar på bänken. Mål och flera assist. Terrier är den bästa liknelsen jag kan komma på.