Seriesegern närmar sig!

FOTO: P. Stenbaek.

Då var matchen med stort M här. Två obesegrade lag med bara några få omgångar kvar. En direkt avgörande match (i princip) om seriesegern. Åmålslaget Viken har imponerat i såväl Div. 4 som i Div. 3 och har liksom vi chans att gå upp med båda lagen. Förlust för oss och vi kan nog glömma spel i trean nästa år. 

Lite struligt att få ihop laget denna gång, med 06 på konfirmationsläger, några skador och tjejer som måste jobba. 16 hel-laddade tjejer fanns dock redo tillslut.

Vi börjar matchen på ett mycket bra sätt. Spelar runt och skapar ganska mycket chanser. Lugn och ro på mitten och i backlinjen. Idag ställer vi upp lite defensivt med tanke på tufft motstånd. Rak fyrbackslinje med fem på mitten med offensiva yttrar/toppen på diamanten på mitten och en ensam forward. Detta gör det svårt för Viken att få tag i bollen och vi kan spela Liv fri framför backlinjen flera gånger. Med följd att vi får in fina bollar i djupled. Några halvchanser skapas med Alice J närmast mål på fint inlägg från Magdalena Cruz Aliaga. ”Magda” dribblar sig fri på ”fel” kant men Alice avslut går tätt över. Minutrarna går och vi får inte hål på motståndarna. Extra förlösande när Linnea Jensen drar på ett kanonskott långt utifrån som ställer målvakten som ligger lite långt ut. Påpassligt och snyggt fram till 1-0!

Inga fler mål i första men bollinnehavet är vårt och allt känns lugnt. I inledningen av andra blir dock inget sig likt. Vilken kommer ut som ett nytt lag och pressar högt och stör. Vi tappar boll och matchen står och väger. Lite nervöst spelar vi flera gånger bollen till motståndarna och vi börjar även känna oss lite nervösa på bänken. Ska vi tappa matchen? Då tar vi tillbaka taktpinnen genom fa rutinerade Walle och vi kan spela ut lite igen. Viken ger sig dock aldrig men några direkt farliga målchanser har dom inte (utöver vid våra felpass då). Strax innan 90, rensar vi upp bollen till Saga som fint skapar sig tid att lägga den i djupled på Lisa Henriksson, som springer ifrån sina motståndare och behärskat lägger in bollen bakom målvakten. Ni som läst mina referat sedan tidigare minns kanske att jag lovade att Lisas felaktigt bortdömda mål mot Ed, inom kort skulle följas av ett godkänt. Vad var det jag sa? 😉 Född 2007 och målskytt i ett seniorlag!

2-0 och matchen är slut. Nu behöver vi tappa 19 bollar i målskillnad i sista matchen mot Munkedal på lördag om vi inte ska vinna div 4, men det ska vi väl ändå inte göra, eller? ⚽️💪

Matchens tre stjärnor går till:

💫 Linnea E – klart bäst på plan idag. Inte ett felpass, inte en motståndare passerade Linnea idag. Räddar oss flera gånger och särskilt vid lobben som rensas på mållinjen.
💫 Alice B – finfin insats bredvid ”Walle” på innermitten. Löper som vanligt mycket och spelar enkelt och rutinerat mot duktigast motstånd hittills.
💫 Maja – tuffa anfallare att stångas mot. Säker och bryter i rätt tid hela matchen. Vågar hålla i boll och verkligen spela fotboll.

Vid pennan,
Martin Görling

📸 Matchbilder från matchen mot Viken tagna av Peter Stenbaek:

LSK Dam U - Viken 2020-09-20

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail