Seriestarten uppskjuten inom distriktsserierna

Dagens beslut innebär att Damlagen och de äldsta ungdomslagen får invänta seriestarten i juni. ARKIVBILD.

Idag kom Bohusläns FF:s (BFF) beslut kring seriespelet i distriktet. Beslutet var i linje med SvFF:s tidigare beslut kring förbundsserierna och kommer beröra flera av LSK:s lag.

I onsdags tog Svenska Fotbollförbundet (SvFF) beslutet att skjuta upp alla förbundsserier (Läs mer här). Det betydde att LSK:s P17-lag och deras seriespel blir framflyttat och besked kring deras tävlingssäsong kommer senast den 15/4. Idag kom så BFF:s beslut kring distriktsserierna. Beslutet är i linje med SvFF och innebär att seriespelet i seniorserierna samt i de äldre ungdomsserierna flyttas fram med seriestart i juni.

För LSK:s del så innebär det att förutom Herrlagets och P17:s seriestarter skjuts upp så skjuts även Damlagens seriestart (Div. 2 respektive Div. 4) fram till juni. Det innebär även att P04/05 och F05/06 får sina seriestarter framflyttade. Dessa serier blir enkelserier där spelordningen för höstsäsongen blir tävlingsgrundande. Träningsmatcher och träningsverksamhet fortsätter som vanligt – om inte lagens ledare meddelar att ett mindre uppehåll kommer ske. Övriga ungdomslag spelar enligt tidigare spelschema.

DM-slutspelet för seniorer och DM-spel för pojkar/flickor sker längre fram.

ℹ️ LÄS BFF:S BESLUT HÄR

Uppställning över när seriestarterna för LSK:s lag sker:
Herrlaget – Superettan: Start i juni
Dam-A – Division 2: Start i juni
Dam-U – Division 4: Start i juni
P17 – Div. 1, Region 2: Avgörs när seriestart sker senast 15/4
P04/05 – Div. 2 Bohuslän/Dal: Start i juni
F05/06 – Div. 3 Dalsland/Bohuslän: Start i juni

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail