Sjätte raka segern för Futsallaget!

Line-up inför matchen mot Sotenäs. FOTO: M. Berggren.

Då var serien igång igen för LSK efter juluppehållet.

Ett uppehåll som inneburit deltagande i Bilfinger Cup i Stenungsund där man åkte på en snöplig finalförlust mot IK Rössö. LSK dominerade matchen totalt och hade ledningen med 1-0 tills Rössö lyckades få till en kvittering med 7 sekunder kvar att spela – och senare också besegra LSK på straffar. Helgen efter begav sig tjejerna söder ut för att mäta sina krafter, närmare bestämt i Varberg Futsal Cup där dom gick obesegrade genom hela turneringen och kunde koras till segrare efter vinst mot Stafsinge med 1-0 i finalen.

Den största skillnaden mellan cupspel och en vanlig futsalmatch är att klockan inte stannar och matcherna är kortare. Det krävs att man håller ett högt tempo så att matcherna inte rinner ut mållösa och måste avgöras på straffar mot de mer defensiva lagen.

Man kunde se i matchen mot Sotenäs att cupspelet satt i, LSK hade ett rasande bolltempo och flyttade motståndarna från sida till sida med bollen. Man blandade detta med fina kombinationer och finess. Sotenäs fick inte tag i bollen och redan efter 2 minuter kunde Karne servera Anni som gjorde 1-0.

Det fina spelet fortsatte, gissningsvis var bollinnehavet 90/10 i LSK:s favör. Sotenäs satsade på kontringar som inte alls var ofarliga utan tvingade Linn till tre riktigt bra räddningar i första halvlek.Trots att spelet låste sig lite i den sista tredjedelen av första halvlek så duggade målen tätt och LSK gick till halvtidsvila med ledningen 5-0.

I halvlek pratades det i omklädningsrummet om att inte krångla till det, göra det vi är bra på och framförallt ha kul.

Andra halvlek var en fröjd att se, man spelade sig igenom Sotenäs gång på gång och kunde många gånger lägga in bollen i öppet mål. Hemmalaget kunde till slut inte stå i mot LSK:s dominanta spel och slutresultatet skrevs till 14-1.

Hela laget spelade jättebra, kul och snabb futsal idag. Men om någon skall lyftas fram som en extra bidragande faktor så får det bli Linnéa Kogsta. Hon spelar med en pondus och självklarhet vilket också leder fram till 4 mål och 3 assist idag. Måste även nämna att det var kul att se Klara tillbaka på planen efter en tids frånvaro p.g.a. arbete – hon bjöd också på ett hattrick direkt!

LSK har nu sex raka segrar i Div. 1 och den fantastiska målskillnaden 67-7 på dessa sex matcher!

Mål: Kogsta 4, Klara 3, Jeje 2, Emma C 2, Anni 1, Lisa 1 och Sara 1.
Assist: Karne 4, Kogsta 3, Emma C 2, Lisa 2, Amanda 1, Anni 1 och Jeje 1.

Nästa match spelas 25/1 mot Herrestad i Rimnershallen 16:30. Fri entré, målgaranti och derby utlovas! Varmt välkomna!