”Stabil 6-0:a i sommarvärmen” – Joakim Jensen om matchen mot Stenungsund

Ny seger 6-0 efter en stabil insats, där alla visar att vi håller en bra nivå!

Ja ni hört det förut, vackert väder med en stark sol och 25 grader varmt. Detta var vad vi möttes av när vi redan kl 10 anlände till Stenungsunds hemmaborg. Det är ett duktigt lag vi skulle möta och frågan var om våra tjejer hade tagit semester tidigt? Svaret kom ganska snabbt i matchen då vi visade upp pigga ben och en handfull halvchanser.

Laget för dagen:

Linn

Lisa-Julia-Sara-Alice

Alva-Alina-Jennifer-Anni

Sandra-Linnéa

Avbytare:

Frida-Lilly-Emelie-Alice J.

Första halvlek:

Detta var tredje mötet med Stenungsund iår. Vi visste innan att vi får verkligen vara på tårna för motståndarna är snabba och väldigt farliga i deras kontringar. Våra egna tankar var ett rörligt spel med ett högt bolltempo. Speciellt nu när temperaturen är så hög, så får motståndarna springa och jaga vilket gör att vi till slut segrar.

Vårt första mål för dagen skulle i mina ögon bli dagens anfall. Vi rullade i backlinjen, hittade Jennifer som passade vidare till Alina. Alina vände upp och vann några meter för att sedan passa en pigg Alva på kanten strax utanför straffområdet. Alvas touch och snabba steg snett in bakom ytterbacken var en fröjd att se. Alva kollade upp och hittade Linnéa med en perfekt passning. Med vänstern i min 18 stötte Linnéa fint in denna smörpassning ⚽️(1-0 Linnea).

Nu hade vi kommit in i spelet ordentligt och hade mycket boll. Två minuter efter målet skulle Jennifer få bollen på mitten. Tittade upp och såg Sandra löpa, la en fin passning bakom backlinjen vilket satte Sandra fri med en utrusande målvakt. Sandra yttersida la bollen i bortre hörnet snyggt! ⚽️(2-0 Sandra).

En väl genomförd första halvlek där vi ägt mycket boll och gjort det svårt för Stenungsund att äga boll. Men de var lite småluriga och ville gärna sätta bollar bakom backlinjen dock utan resultat för Sara o Julia lämnade inget åt slumpen.

Andra halvlek:

Vi pratade lite om vad som varit bra och mindre bra i första. Det mesta handlade ju om allt de positiva och bra, men en sak vi inte skulle göra var vi helt överens om, och det var att inte slappna av.

Men det kändes som att vi satt kvar i skuggan vid planen. För de första fem minuterna i andra halvlek var vi inte med helt. Dock var det en tjej, Linn som hade klivit in på plan för att se till att inget ont skulle hända. Ett friläge från ca åtta meter med ett hårt skott som Linn gör en grym reflex räddning på! 💪🤩Hade inte Linn gjort den så hade utgången kanske varit annan. För anfallet efter så får Linnéa bollen en bit utanför straffområdet, vänder och skjuter. Inte det hårdaste skottet Linnéa avfyrat men målvakten lyckas inte hålla den utanför nätet ⚽️(3-0 Linnea).

Efter detta målet gick nog luften ur våra motståndare. För efter det skulle vi göra två nästan identiska mål. En ständigt löpande och duktig Sandra, skulle göra 4-0 (Sandra) efter fin passning i djupet av Jennifer. Minuten senare fick Anni bollen, såg Sandra och servade henne en väl avvägd instickare. ⚽️ 5-0 (Sandra). Sista målet för dagen stod även Sandra för. Emelie kom in i andra halvlek och visade hela tiden sin löpstyrka och fina teknik/passningsspel. Detta skulle ge resultat fem minuter innan slutet då Emelie tog sig fram på högerkanten och lade en instickare mellan ytterback/mittback. En välsmord passning som satte Sandra fri med en utrusande målvakt, Sandra la den till höger om henne och bollen rullade sakta in i bortre hörnet.

Efter en seger med 6-0 finns det mycket som är bra! Alla tjejer skall ha enormt mycket cred för en väl utförd match. Vi var väldigt starka bakåt, framåt och på mitten. Jag vill ändå denna dag nämna Jennifer som ett plus, löper enormt mycket och visar med sitt spel att hon besitter många bra och viktiga egenskaper 💪👏!

Detta var sista matchen på vårsäsongen. Vi har en träning kvar för att sedan ta en skön och välförtjänt sommar. För nu har vi satt oss i en bra sits inför hösten, en sits som vi skall ta vara på och förvalta genom att träna vidare några gånger i veckan på ”egen” hand 😱😂.

Nästa match är mot Bengtsfors den 12 augusti. Hoppas vi ses där! Vill även passa på att tacka alla ni som följt oss under årets första hälft! ❤️

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail