Stark insats borta mot MFF

LSK gjorde en stark insats mot Malmö FF på Malmö Stadion.

En inspirerande uppgift väntade LSK denna lördag mot serieledande Malmö FF på bortaplan.

Första halvlek var länge mållös, men i mitten av halvleken tilldömdes LSK straff. Alice Jensen var iskall och placerade i ledningsmålet, fram till 0-1. Då vaknade MFF och gjorde tre snabba mål innan paus, fram till 3-1.

I andra halvlek stod sig ställningen länge. LSK gjorde ett par byten för att försöka närma sig. Istället utökade Malmö ledningen till 4-1 i matchminut 80. Avgjort? Nej då. LSK gav inte upp. Amelia Hallberg kunde reducera till 4-2 och det var match igen. När Jennifer ”Jeje” Johansson satte dit 4-3 på övertid levde hoppet verkligen i solskenet på Malmö Stadion. Dock kom inte LSK närmare idag utan slutresultatet skrevs till 4-3, i en match där de grönvita stod upp bra och var nära att knipa poäng mot obesegrade serieledarna – som inför matchen endast släppt in fyra mål på fem matcher.

Härnäst väntar ny bortamatch mot IFK Örby nästa helg. Väl mött.