Stark prestation igen!

Solid prestation! 

Fredagens match skulle bli en tuff prövning då vår motståndare var IFK Strömstad. Enda förlusten förra året var mot just dessa tjejer från Strömstad. Ett lag som vi vet var starka på kontringar och även denna dag skulle det visa sig så.

Laget för dagen:

Linn

Emelie – Sara – Maja – Lina

Ida – Alina – Jennifer – Anni

Alva – Sandra

Avbytare:

Linnea – Matilda – Saga – Alice – Andrienne

Första halvlek:

En kylslagen fredagskväll startade matchen. Tjejerna började lite trevande och kände på varann. Men efter 5 min börjar vi ta tag i spelet. Flyttade bollen snabbt mellan spelare och lagdelar, vilket gjorde det svårt för Strömstad att få tag i bollen. De få gånger som Strömstad ägde bollen var vi heta och aggressiva och vann tillbaka bollen direkt. Vi satte verkligen ribban på hur bra vi kan vara när vi spelar som vi gjorde under hela första halvleken. 

Chanserna kommer med jämna mellanrum, först ut var Anni som löper sig fri med målvakten men en fotparad räddade Strömstad där. Strax därefter får Sandra ett inspel från Ida och i bra läge får Sandra bollen över, där trodde många att nollan skulle spräckas! Men istället så kommer det goa 1 – 0 ⚽️ målet när vi sågar oss framåt. Sandra får bollen och avancerar framåt på vänsterkanten. Spelar vidare in mot straffpunkten där Alva möter men tappar balansen mot en tuff försvarare, men Jennifer fyller på och distinkt trycker in bollen i nätmaskorna!

Nu tänkte jag att Strömstad kanske skulle tvingas framåt vilken skulle öppna upp ytorna mer, men de fortsatte/tvingades till lågt försvarsspel då vi var heta och väldigt rörliga med ett fortsatt väldigt bra spel. Några minuter senare skulle Alva få en bra passning i djupet, mottaget blev inte så bra utan bollen gick till en utrusande målvakt som, tyvärr för Strömstad, inte fick greppat bollen utan Alva fick den framför fötterna igen, från hörnet av straffområdet så bredsidade hon den säkert i mål till 2 – 0! ⚽️

Efter ca 36 minuter skulle Sandra få en bra djupledsboll från Ida, Sandra tog sig förbi sista backen och satte snyggt bollen i bortre hörnet när en utrusande målvakt försökte stoppa Sandra 3 – 0. ⚽️ Återigen ett väldigt bra anfall som avslutades av en sylvass Sandra. Vi fortsatte sista 10 minuterna att spela bollen i högt tempo och med en grymt bra rörelse som gjorde det svårt för motståndarna. En attack i hela första halvlek hade Strömstad, som gav en resultatlös hörna.

– Denna första halvlek var årets hittills bästa halvlek!

Andra halvlek:

Pratade i halvtid om att fortsätta att vara koncentrerade och hålla ett högt bolltempo på passningarna. Helt enkelt låta bollen göra jobbet. Vi ägde bollen mycket även i andra halvlek, men Strömstad skulle få lite mer boll, och ställde om/kontrade lite bättre i denna halvleken. De fick några hörnor, men inget oroande. Men så tappade vi bollen och Strömstad gick till attack med en teknisk tjej Naime, som dribblade in i straffområdet och blev fälld med straff som följd. Hon tog den själv och 3 – 1 var ett faktum. Lite tråkigt när vi hade full koll på matchen. Men det skulle hända mer då vi fick en hörna till vänster, Ida gav den kort Anni som avancerade in i straffområdet och slog en hård passning mot bortre stolpen där Maja stormade fram och bredsidade in den snyggt till 4 – 1! ⚽️

Sedan skulle motståndarna få till en kontring likt förra året, som Elin J tog vara på, hon blev fri efter en duell med Maja och ställdes ensam mot Linn, slutresultatet 4 – 2 fastställdes.

Tankar efter matchen är att vi lyckas spela ut vårt register väldigt bra denna kyliga majdag. Vår bästa halvlek hittills och nu har vi lagt ribban för hur bra vi just nu kan vara. Med ledning 3 – 0 i halvtid gick vi ner lite i tempo men styrde även den andra halvleken med ett fortsatt bra spel. Vill nämna avbytarna som återigen kommer in och kör på, visar att de också vill spela! Grymt bra att ta vara på den tiden man får när man kommer in på planen! 👍💪

Litet extra plus denna match till vårt mittfält med Jennifer i spetsen, som har en väldigt bra rörelse, fart och ett passningsspel som gör att vi blir starka!

Nu njuter vi någon dag igen, så väntar en tuff match borta på lördag mot Svarteborg.

Hoppas vi ses där!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail