Stark seger i värmen borta mot Frändefors IF 1-11!

Vi packade våra väskor och åkte till Frändefors så tidigt som kl 09:45. Jag hoppades att alla tjejerna hade fått i sig en rejäl frukost! För idag skulle det visa sig bli en tuff match till en början, både mentalt och fysiskt.

Det mentala var när vi kom fram till arenan och de personerna som har hand om gräset inte riktigt gjort som man själv gör hemma. De lät gräset växa för att sedan klippa det på matchdagen tidigt. En sak glömde dessa människor dock på morgonkvisten… uppsamlaren stannade nog hemma (väldigt mycket överblivet gräs) medans klipparen gjorde ett grymt jobb. Grymt starkt av våra tjejer att inte lägga ngt fokus på detta!

Det fysiskt tuffa skulle visa sig bli Julia’s utvisning efter knappa 20 min. En duell mellan båda kaptenerna i lagen där Julia hamnar under motståndaren och vill resa sig men blir fasthållen och blir irriterad, och försöker ta sig loss. Sprattlar till men kommer loss. Helt plötsligt blåser domaren, ger Julia rött kort!? Domaren säger att Julia sparkade mot motståndaren utan att träffa men så får man inte göra? Brukar inte klaga på domare, men det ”väldigt” konstiga beslut straffar oss, men mest Julia som får ett direkt rött kort. Ett gult kort till båda för gruff hade jag köpt men det beslutet han tog var inte bra!

Nog om det, för det tog ca 2 minuter innan Sandra snappade upp en boll och satte 4-0 och tog udden ur Frändefors enda lilla tändvätska.

Målen ett efter ett:
1-0 Sandra (Julia framspelare)
2-0 Linnea (Julia snett bakåt till L)
3-0 Linnea (Julia snett bakåt igen)
4-0 Sandra (Frida framspelare)
5-0 Sandra (Ida snett in till S)
6-0 Sandra (Frida framspelare)
7-0 Sandra (Utspark Linn!!)
8-0 Sandra (Lisa framspelare)
9-1 Lisa (Hörna Elsa, nick Lisa!!)
10-1 Sandra (Lisa framspelare)

11-1 Sandra (snappar upp snedspark)

Tjejerna gör det väldigt bra matchen igenom, vet att det är varmt kl 12-14 och dessutom en spelare mindre i 70 min. Vi har ett varierat spel med kortpassningar som gör det jobbigt för motståndarna. Både Ella och Andrienne på kanterna har en hög fart, bakom dessa kommer Emelie/Alice och fyller på. På mitten sliter Frida på bra, vinner mycket boll och lägger fram några läckra räkmackor som vi förvaltar på bästa sätt.

Försvarsmässigt så är Alma och Lisa välplacerade och tuffa i duellerna. Får hjälp av ytterbackarna som stängt sina kanter ypperligt. Frändefors hade några bra anfall och kom till fem bra lägen, dock står en väldigt bra Linn i vägen med fyra grymma reflexräddningar. Dock chanslös när en slumpboll hamnade framför en fri motståndare som gjorde 1-8. Som jag nämnde innan så blev det synd för Julia (utv) som startade matchen väldigt bra på mitten.

Sist men inte minst så gör vi ett enormt jobb framåt. Linnea startade matchen väldigt bra med två mål i början, dock tröttnade i värmen. Men en annan evigt jobbandes och aldrig tröttnandes Sandra levererar. Hennes hårda jobb och sylvassa avslut gör att vi har ett grymt vapen framåt. Vinner bollar, frispelar andra tjejer, men framför allt gör mål!

Vill även poängtera vikten av att ha hungriga spelare på bänken. Dessa tjejer (Lina, Ida, Elin, Moa, Elsa) kommer alla in och visar att de vill vara med. Hårt arbete och vilja som är grymt att ha!

Vi på sidan är väldigt nöjda som ni förstår! 😊

Än en gång så får vi en go helg, ta lite eftermiddagssol och njuta några dagar. För att växla upp igen med match mot Smögen/Hamburgsund i nästa vecka.
Hoppas vi ses då 😉

//Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail