Stor derbyseger för LSK!

Det var derbydags i Agnebergshallen när Herrestad tog emot LSK denna mörka decemberkväll. Det var också toppen mot botten. LSK var efter 4 raka vinster och 40 gjorda mål stora förhandsfavoriter.

Det pratades mycket om inställning och bolltempo i omklädningsrummet innan matchen och det var precis vad vi fick se. LSK flyttade boll i ett högt tempo mot ett hårt jobbande Herrestad som hela tiden rörde sig ifrån sida till sida och ut i press i ett lågt 2-2 försvar. LSK startade matchen med ett 3-1 anfallsuppställning.

Redan i första minuten styrde Honken in 1-0 efter en passning som kom centralt ifrån Kogsta. LSK fortsatte med det höga bolltempot och höll bollen fint inom laget medan Herrestad bibehöll sitt hårt jobbande försvarsspel och satsade på kontringar. Efter ytterligare 6 mål i första halvlek av Honken, Karne, Lisa, Sandra, Anni och ett självmål så gick LSK till pausvila med 7-1.

I pausen pratade Angelo om att laget måste hitta glädjen, det är för stelt spel och det känns som om vi har press på oss att vinna stort. Ta det lugnt, ha kul och högt bolltempo!

Andra halvlek startade som i första, LSK hade bollen i stort sätt hela tiden och Herrestad fortsatte att jobba hårt. I tredje minuten gjorde Jeje 8-1 efter en pass av Sandra. Med tanke på spelövertaget så borde segermarginalen blivit större, men en hel del missar och några fina räddningar höll siffrorna nere och LSK vann till slut med 13-2.

Det var kamp om vem skulle bli kvällens poängspelare mellan Honken (4 p), Kogsta (7 p) och Sandra (6 p). Kvällens spelare går till Linnea Kogsta som var i stort sätt felfri. Hon fördelade bollar, slet hårt defensivt och gjorde hela 7 poäng!

Mål: Honken 3, Sandra 2, Jeje 2, Lisa 2, Kogsta 1, Karne 1 och Anni 1

Assister: Kosta 6, Sandra 4, Anni 2 och Honken 1.

Nästa seriematch för LSK är 18/1 mot Sotenäs borta. Innan dess blir det julvila för att ladda inför Bilfinger cup ( 5/1 ) samt Varberg Futsal Cup 11/1. Väl mött.