Stort steg framåt för flickor 07/08 i söndags

Matchdag och taggade tjejer. Men hur ska vi kunna vinna mot det enda laget som vi haft en förlust mot. Äldre, fysiskt större och tuffare, är det tjejernas minns från förra mötet med motståndarlaget.

Det vi pratar om i omklädningsrummet innan match är att; vi ska utnyttja det vi är bra på. Vi är snabba, vi är tekniska och vi är framför allt ett lag!

7 manna fotboll spelas i 3×20 minuter. Atmosfären bland tjejerna är god och skratten haglar som vanligt under uppvärmningen. Vi tränare får en positiv känsla och tjejerna känns taggade, dom har roligt.

Stämningen blir inte sämre i laget av att vi tar en tidig ledning i matchen och vi håller jämna steg med motståndarlaget. Tjejerna känner ganska snabbt att ålder och fysisk styrka inte är avgörande i fotboll. 1a och 2a perioden flyter på med mycket kämpaglöd och hejar rop. Efter två perioder av kämpande, så har ändå bollen inte studsat vår väg riktigt. Det är dock inget som får våra tjejer att hänga med huvudet! Det är kul att spela fotboll och tjejerna är väldigt tydliga i 2a vilan, vi ska jaga ikapp!

Domaren blåser igång 3e perioden och vi får känslan av ett helt nytt lag på planen. Tjejerna är överallt och vinner boll! Dom tjejer som inte är på planen står på sidlinjen och bokstavligen vibrerar i väntan att få komma in på planen! Alla vill avgöra. Det vi som tränare får avnjuta i den här perioden är; ett fantastiskt passningsspel, rättplacerade tjejer som hugger på varenda boll, varenda retur. Vi ser läckra finter som tar oss runt motståndet, vi ser ett försvarsspel som ligger tätt på motståndarnas anfallare och slår bort bollarna men framför allt; vi får se mål! Tjejerna visar en enorm laganda och ställer upp för varandra, dom individuellt duktiga prestationerna är för lagets bästa och det vet alla. Vi tränare kollar på varandra å nickar nöjt.

Det vi tar med oss från denna match är; att flickor 07/08 som var ett helt nykomponerat lag inför den här säsongen, har tagit ett gigantiska kliv i sin utveckling. Vi har ett gäng tjejer som är snabba, tekniska och älskar att spela fotboll!

Vi måste även lyfta tjejernas fantastiska föräldrar som idag hjälpte till som kioskpersonal, linjedomare och hejarklack!

//Andreas Rahm, Tränare

Här kommer lite fler bilder från matchen, samtliga är tagna av Robert Ohlson, en av alla engagerade föräldrar vars dotter spelar i laget.