Straffar gav oavgjort

Ida Wallenius mål räckte inte ikväll. Arkivfoto: P. Stenbaek.

En ljuv sommarkväll på Skarsjövallen väntade när Råda BK gästade för att ställas mot LSK.

LSK tog tag i taktpinnen från start och skapade också chanser för att ta ledningen. Råda fick att göra i försvararbetet då man lyckas rensa bort en boll på mållinjen och rädda ett friläge. LSK lyckas inte få in bollen och innan halvtidspausen jämnar Råda ut spelet något, men det är fortsatt 0-0 när lagen går till pausvila.

I andra halvlek får Råda friläge efter några minuter, men Linn Borg går ut och räddar. Istället är det LSK som äntligen får utdelning efter en aktion av Amelia Hallberg. Ida Wallenius är säkerheten själv när hon sätter 1-0 från straffpunkten. Med tjugo minuter kvar så sätter gästerna ett allt starkare tryck på LSK och lyckas skapa ett par kvitteringschanser, men Borg i LSK-målet och försvararna håller undan. Med ett fåtal minuter kvar av matchen går en Rådaspelare omkull och domaren dömmer straff. En straff som också Råda sätter sin kvittering på, fram till 1-1. Båda lagen går för en seger på övertid, men några fler mål blir det inte denna kväll utan matchen slutar 1-1.

Ett surt poängtapp när LSK var så nära att plocka tre poäng, men så är det ibland i fotboll. Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Torsby IF på lördag 3/7 kl: 14:00, på Björnevi. Det blir också den sista matchen innan ett välförtjänt sommaruppehåll.