Studsar tillbaka till vinnarspåret! – Joakim Jensen om matchen mot Tjörns DFF

Efter vår första förlust iår mot Vallen senast, var den stora frågan om vi fått en rejäl törn och kanske då vara en gnutta försiktiga/rädda? Eller knyter vi näven visar ännu mer jädra anamma och visar motståndarna Tjörns DFF att om de skall vinna får de vara väldigt bra!

Det skulle visa sig bli alternativ två som jag kommer till nedan! ????⚽️

Laget för dagen:

Linn

Emelie-Lisa-Sara-Alice

Ida-Alina-Matilda-Anni

Linnéa-Sandra

Avbytare:

Hanna-Frida-Alva-Andrienne-Lina

Första halvlek:

En bra första halvlek där vi direkt drev upp tempot med bra fart på bollen och några fina kombinationer som skapade två riktigt farliga chanser. Anni fick boll utav Linnéa, dock så gick Anni’s chip just utanför bortre stolpen. Andra chansen fick Alina när bollen kom ut bra, Alina lägger rätt bollen och skjuter just utanför. Som sagt en bra och rejäl start som skulle ge resultat.

Gräsmattan för dagen var allt annat än jämn så en del sparkar och passningar var svårhanterliga. Tror det hade varit en hel del vildsvin som bökat upp mattan. Men det störde ytterst lite då Matilda fick en boll utanför straffområdet och avlossar sin bössa återigen! Målvakten klarar inte hålla bollen och då höll sig en pigg Linnéa framme och stötte in 1-0 ⚽️ (min 7)!

Gott att vår tuffa inledning gav resultat. Och strax därefter sågar vi oss fram till Anni som lägger bollen visare till Sandra som rycker förbi och placerar bollen i mål med ett hårt välplacerat högerskott 2-0 ⚽️ (9min)! Många snygga mål gjorde vi idag men nästa sticker ut lite xtra. Vi börjar på vår vänsterkant med bra passningsspel, bollen går på ett snöre från Alice till Matilda och vidare till Alina som nu vänder kant där Ida tar med sig bollen framåt/inåt i banan. Vilken touch Ida visar upp.. så grym! I mitten ropar Linnéa och Ida servar en suverän boll somLinnéa trycker in! Säger det igen… fotbollsgodis 3-0 ⚽️ (min 11)!

Nu hör man Tjörns tjejer gå ihop och  ger sig an att inte göra det lätt för oss. De går tuffare in i dueller och kommer ur vår tuffa press och spel. Det skulle visa sig ge lite energi då de kommer lite mer framåt. Men Linn står pall för de avslut Tjörn mäktar med. Dock fick Linn kapitulera när Tjörn fick en straff efter 35 min. Domaren som gjorde en väldigt bra match, gjorde ett litet misstag när Lisa la bollen till hörna och Tjörn tjejen snubblade, fick straff. Straffen sattes snyggt av Tjörns bäste spelare för dagen Felicia Svanström, tror jag det var.

Nu blev det lite mer nervöst för oss på sidan..????????

Men den nervositeten skulle strax lugna ner oss. För på planen ville tjejerna mera. Ett inkast från Alice och Sandra vänder in i banan och drar till med ett hårt skott i nedre hörnet 4-1 ⚽️ (41min)! Strax före paus får Anni bollen till vänster, kliver inåt/framåt och ser Sandra löpa. Släpper bollen perfekt och Sandra kliver in framför backen, sätter bollen snyggt i bortre hörnet 5-1 ⚽️ (44min)!

Andra halvlek:

Vi gör några byten för att alla skall få känna på matchtempot. Samt att några får vila sig lite och komma in igen. Vi pratar om att fortsätta flytta bollen snabbt och utnyttja vår fart. Våra hungriga tjejer visar ingen antydan till att dra mer på tempot utan jobbar hårt hemåt men även sugna på att leverera framåt.

Tjörn valde att ställa duktiga Ilona Thörner i mål och hon var mer av en mittback än målvakt. Det skulle straffa sig lite men även klara upp några bra kontringar från vår sida. Vi skulle dock göra ytterligare 6 mål i andra.

6-1 ⚽️

– Alva servar Anni som skjuter!

7-1 ⚽️

– Sandra duell med målvakten, bollen till fri Anni!

8-1 ⚽️

– Frida vinner en duell och ser målvakten långt från mål.

9-1 ⚽️

– Andrienne spelar fram Sandra.

10-1 ⚽️

– Sara lång boll till Ida, fri sätter hon dit den!

11-1 ⚽️

– Hanna driver upp spelar till Alina som skjuter hårt i bortre hörnet!

Väldigt väl genomförd match där vi verkligen visar att vi kan spela bra. Bara vi tror på det vi gör och lägger ner jobbet i matcherna så blir det svårt för alla lag i serien att slå oss. Ett tag under matchen så var det tuffa dueller, men vi går in i duellerna och gör man det med den energin som vi visade idag, så vinner man även de tuffaste av dueller! ????????

En dag som denna så skall alla 16 tjejer ha all cred för en grym insats!! Vi är väldigt nöjda att vi klarar göra en sådan här insats efter sist nederlag.

Nu njuter vi en kväll, men slår oss absolut inte för bröstet, utan laddar återigen imorgon för kommande match mot Munkedal som går av stapeln på Fredag 31/5 på vår borg ”Skarsjövallen”!

Det var mycket folk idag, men hoppas det blir fler då!

Väl mött! ????

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail