Surt för LSK Dam och fotbollen i stort!

Vill passa på att tacka Martin Görling som gjort ett enormt arbete för att planera och rodda ihop lag till vårt B-lag i div 3 Dam. Man möter självklart stora utmaningar i damfotbollen och inte minst i Ljungskiles andra lag där det är ett sammansatt lag från A-laget och ungdomarna i Ljungskile. Vi alla möter stora svårigheter som sjukdomar och andra saker som gör att man ibland inte får ihop lag. Detta är väldigt tråkigt när det händer och absolut inget man vill skall hända för det ligger mycket planering osv bakom.
Nu har det hänt två gånger som vi i Ljungskile inte fått ihop lag på grund av spelarbrist i form av sjukdomar och andra hinder som gjort att vi velat flytta matcherna till annat datum.

Första matchen var mot ett lag under våren där vi var tvungna kontakta berörd klubb för att flytta matchen. Man ville inte flytta matchen utan tog gärna W.O. Detta ledde till att vi som klubb inte kunde göra annat än att lämna.

Jag som tränare för Ljungskile Dam undrar hur man som förening tänker när man inte ens försöker hitta nytt datum för matcher. Vill man inte spela matcher som är det roligaste som finns för alla? Nu tänker man kanske att vaddå nästa gång kanske några av våra inte kan osv! Kom igen, det är Divison 3 Dam! Vill vi växa och bli bättre som lag och förening så får man se till att lösa sådana saker!
Skärp er säger jag till er i klubbar som inte gör allt för att ordna så att tjejerna får spela matcher! Vi vet att ni gör säkert allt för att era tjejer skall lyckas, men utan matcher så kommer ni alltid att stå på ruta ett.

Nu blev det ett väldigt tråkigt slut för LSK’s roliga satsning på Damsidan och div 3 laget som är en viktig bit i pusslet att lotsa in unga spelare till damlaget. Martin hade ytterligare ett problem att få ihop lag i en en match då många insjuknade kvällen innan samt samma dag. Ingen pardon från motståndarna då man skall spela på utsatt dag och tid. Ingen förståelse för att det kan hända saker som gör att det inte går att lösa.
Kom med alla ursäkter ni vill men i mina ögon och alla andras så vill man spela matcher! Självklart så ordnar man ett nytt speldatum då vi alla och även BFF vill att matcher skall spelas.

Detta är en stor förlust för LSK Dam och en ännu större förlust för damfotbollen i området!

Återigen vill jag skicka ett stort tack till Martin som har lagt ner mycket tid och energi på att få ihop lag och vid sjukdomar och annat försökt få flyttat matcher för att de skall bli av! Tack! 🤩

Vid pennan,
Joakim Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail