Tonårslöftet tar plats i truppen!

Hon slog till direkt när hon fick chansen och det är bara början för Amelia Hallberg – som kan gå väldigt långt inom fotbollen. Därför är LSK väldigt glada att 14-åringen fortsätter i LSK även kommande säsong!

14-åriga Amelia Hallberg fick göra A-lagsdebut redan i mars – en månad efter sin fjortonde födelsedag. Det var starten på hennes seniorkarriär och den har bara fortsatt till nya höjder sedan dess. Med bollen ständigt vid hennes fötter, både på och utanför plan, så var hon högst bidragande i tre (!) lag. I flicklaget, F05/06, ledde hon laget och målprotokollet var som ett eko när matcherna avgjorts. I U-laget fick hon nyttig rutin av seniorfotboll, men Amelia fick även förtroendet i A-laget. Ett förtroende som hon tog på bästa sätt! Hallberg medverkade i de flesta seriematcherna i Division 2, där hon fick starta i fem matcher och gjorde även fyra av LSK:s totala 37 mål. Nu är vi glada att Amelia skrivit på sitt första A-lagskontrakt och fortsätter utvecklas i LSK! Det öppnar dörrar för att fler unga spelare ska ta klivet upp i seniorfotbollen i LSK.

Kommentar från LSK-tränaren Joakim Jensen:
– En tjej som verkligen visat framfötterna på plan och gjort livet surt för många motståndares backlinje i år. Med sin fart, teknik och spelintelligens så kommer Amelia sätta stora avtryck även nästa år.

Vi ser med spänning fram emot hur Amelia Hallberg ska utvecklas under säsongen 2021 och LSK är även väldigt glada att hon fortsätter vara kvar i föreningen!


TRUPPEN 2021:

✍🏼 Amelia Hallberg
✍🏼 Alice Thorild
✍🏼 Frida Lundh
✍🏼 Alina Leje Bjelkholm
✍🏼 Andrienne Larsson
✍🏼 Magdalena Cruz Aliaga
✍🏼 Ida Hansson
✍🏼 Linnea Jensen
✍🏼 Alice Jensen
✍🏼 Yrsa Sjöstrand
✍🏼 Alice Nilsson
✍🏼 Sara Mattsson
✍🏼 Anni Mattsson
✍🏼 Julia Bie Karlsson
✍🏼 Linn Borg
✍🏼 Ida Wallenius
✍🏼 Amanda Gustavsson
✍🏼 Julia Ringmark
✍🏼 Ledarstaben

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail