Tre julklappar till den tuffa Division 2-säsongen!


Nu är det äntligen dags att presentera de första nyförvärven för Damlaget inför säsongen i Division 2. Det handlar närmare bestämt om en trio som provtränat under vintern och nu är klara för spel i LSK 2020. Trion Julia Bie Karlsson, Wilma Wester och Yrsa Sjöstrand är klara för LSK!

Vi tog oss en liten pratstund med våra nya tjejer för att känna pulsen litegrann:
Alla tre kommer från Herrestads AIF, som vi alla vet är en förening som fostrar många duktiga spelare på både herr- och på damsidan. I Herrestad har dessa tre har varit väldigt viktiga spelare under flertalet år men oturligt så åkte Herrestads AIF ur div 2. I och med detta kände alla tre att de ville prova på spel hos oss i Ljungskile. Och på frågan om varför de valde just Ljungskile som klubb svarade alla tre samma och det var naturligtvis det att tjejerna vill fortsätta utvecklas och får alla möjligheter att göra det i Ljungskile.  De har gjort några träningar med laget och bra tempo på träningarna var också en sak de nämnde.

Inför säsongen i Div 2 så vill ju naturligtvis tjejerna fortsätta utvecklas och kämpa för att få så mycket speltid som möjligt. Det är ju ett bra lag de kommer till så de vet att man måste verkligen visa framfötterna för att slå sig in i laget, tjejerna trycker även på vikten av att ha roligt som en stor framgångsfaktor. Vad gäller serien 2020 så vet tjejerna att det kommer bli en väldigt tuff serie och många lag som är stabila så vi måste vara redo till 100%!

Tränaren Joakim Jensens tankar om nyförvärven:

– Väldigt roligt att vi nu lyckats knyta till oss dessa tre spelarna. Jag har följt tjejerna under många år och de kommer alldeles säkert bidra väldigt mycket under kommande säsonger. Julia är ju en innermittfältare som kan spela både defensivt och offensivt samt besitter grym spelförståelse. Wilma har en enorm speed som hon mestadels fått använda på ytterback/yttermittfältet, hon har även en bra teknik som vi skall utnyttja! Yrsa som är målvakt, en ung sådan som redan tidigt fick känna på spel i Division 2 kommer att spetsa till laget ytterligare. För med konkurrens så växer man och detta kan göra våra två målvakter riktigt bra. Som tränare är man därför väldigt nöjd.

Ljungskile SK önskar trion välkomna till föreningen och hoppas de ska trivas samt utvecklas vidare som fotbollsspelare!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail