Trio tar steget upp i A-laget

Ella AnderssonKällqvist , Lisa Henriksson och Emma Ringmark tar steget upp. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Det finns mycket drömmar, ambitioner och träningsvilja bland våra ungdomsspelare. Det är svårt att nå hela vägen upp till våra representationslag, men när väl det händer så glädjer vi oss extra mycket. Nu glädjer vi oss tredubbelt när tre unga spelare tar steget upp i Damlaget!

Emma Ringmark (16 år), Ella Andersson Källqvist (15 år) och Lisa Henriksson (15 år) har fått känna på att träna och spela med Damlaget – och nu tar det steget upp permanent. Det är tre ambitiösa spelare som gjort det bra under året och har stadiga utvecklingskurvor vilket gjort att de förtjänat sina chanser på seniornivå. Redan under året debuterade trion i Damlaget. Samtliga fick hoppa in i Division 1 under säsongen, där även Ella Andersson Källqvist fick starta två matcher och även göra ett mål i Division 1 under 2022.

Trio tar steget upp inför säsongen 2023 – då vi får se mer av deras utvecklingskurva och hunger.

– Många klubbar jobbar utifrån att försöka lotsa unga spelare upp till A-laget. Detta är inte lätt och många är glada om man lyckas med att få upp en spelare per år. 2022 visar sig vara ett väldigt bra år för oss i Damlaget. Vår tanke att unga duktiga spelare skall få chansen att visa vad de går för och göra detta i den takten som är bäst för individen verkar fungera superbra. Vi har bra förutsättningar för tjejerna, duktiga ungdomsledare som har gör ett bra jobb. Helt enkelt en bra miljö som nu bär frukt. För nu lyfter vi upp tre tjejer som visat framfötter så bra att de nu tar plats i Damlaget. Väldigt roligt och hoppas verkligen att dessa tar för sig och fortsätter sin fotbollsresa uppåt. Vi tränare kommer göra allt för att hjälpa till, säger LSK-tränaren Joakim Jensen.

LSK är glada att Ella, Emma och Lisa tar steget upp och vi hälsar dem såklart varmt välkomna till en ny säsong i den grönvita tröjan!

TRUPPEN 2023

>>  Linn Borg, målvakt
>> Amelia Hallberg, mittfältare
>> Frida Lundh, mittfältare
>> Alice Jensen, försvarare
>> Alice Nilsson, mittfältare
>> Wilma Wester, mittfältare
>> Lova Fredgren, mittfältare
>> Felicia Hallberg, anfallare
>> Louise Samuelsson, försvarare
>> Julia Rzepa, försvarare
>> Linnéa Jensen, försvarare
>> Amanda Gustavsson, mittfältare
>> Anni Mattsson, försvarare
>> Ida Wallenius, mittfältare
>> Sara Mattsson, försvarare
>> Ida Sölsnaes Sjöberg, mittfältare


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail