Triss i syskon på plan!

Något lite unikt inträffade igår. För första gången tillsammans på en fotbollsplan i tävlingssamanhang – systrarna Egestål – Hanna från Damlaget och Linnea från Juniorerna. Det var stolta föräldrar på plats i Alafors igår! Och inte nog med detta – systrarna Steen spelade också, vilket dock skett förr. Samt systrarna Hallberg från F05/06! Tre syskonpar ihop – det kan väl ändå inte inträffa så ofta?

Dessutom roligt att se Linnea E och Alice B tillbaka på plan efter skador och Julia efter långresa.

Matchen då? Återigen är vi det tyngre laget från start och efter en första virrig kvart sätter Elsa det första förlösande målet. Ale United står upp bra i  inledningen och pressar oss hårt och vi slår bort bollen lite för ofta. Inget ordnat spel men så är det ju ofta för oss inledningsvis, då vi har olika uppställningar till nästan varje match. När tvåan sitter, börjar även spelet sitta. Vi vårdar passningarna och vågar börja om och byta kant lite oftare. Snacket höjs. 3-0 i paus efter ytterligare ett mål från Elsa – på en hörna slagen av syrran. Saga L sätter ett också.

I andra fortsätter vi på den inslagna vägen och om vi bara inte skjutit rakt på målvakten vid hälften av avsluten hade det blivit tvåsiffrigt. Nu stannar det vid 6-0, tack vare en duktigt målvakt OCH en staffräddning från vår Josefine! 5 av målen kommer till genom någon sorts frispelning i djupled/kontring vilket är extra kul då vi vill utnyttja våra snabba forwards och Almas fina tillslag. Också kul att se hur vi spelar oss ur trängda lägen i backlinjen och använder Josefine då. Alice J, Saga och Stina gör var sitt mål i andra.

Matchens tre stjärnor blir idag naturligtvis 6:

* Egestålarna, lugna och brytningssäkra på backen ihop! När Linnea förstod att hon även fick anfalla som back, blev det ändå roligare.

* Steenarna, två mål och flera assist – vad mer kan man begära?

* Hallbergarna, mellan två och sju år yngre än övriga på plan men med ett så moget spel att det kunde varit tvärt om.

 

/Martin Görling – tränare

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail