Tronskifte för flickor 03/04?

Tronskifte var planen igår på Rimnersvallens konstgräs. Ljungskile/Ödsmål med sin nysatsning på damfotbollen mot Uddevallas stolthet Rössö. Två juniorlag med grunden i flickor födda 2003 med några äldre förmågor i båda lagen. Vi visste att det skulle bli en hård kamp, som det alltid blir. Vi har tampats mot varann i 7-8 år med alltid jämna reslutat men med något övertag för Rössö. Nu med våra duktiga Ödsmålstjejer i laget och stöttning från damlaget var det dags att visa vilket lag som var bäst i stan!

Matchen inleds dock med ett målvaktsbyte redan innan start – Evelina fick problem med några fingrar och som tur var hade vi Josefine på ingång för att titta på matchen. Med en skadad fot hoppade hon direkt in, utan uppvärmning och levererade lugn direkt. Lite speciellt blev det då hon fick kasta ut bollarna då hon inte kunde skjuta men det gick utmärkt matchen igenom. Hon hade dock inte så mycket att göra i första halvlek, vi kontrollerar matchen och kommer till flera bra chanser. Ett resulterade i mål genom Stina, på pass från Alice B och hårt kämpande från Andy mfl.

 

Vi fortsätter att ha kontroll på matchen även i början av andra halvlek. Blåsten gjorde det svårt att lägga långbollar i djupet men vi spelar lugnt och skapar flera nästanlägen och ett och annat friläge. Tyvärr fastnar många uppspel på deras duktiga mittbackar och när bollen går förbi, rullar den iväg i blåsten. Det hade dock varit välförtjänt med i vart fall ett mål till men tyvärr ville den inte in. Rössö spelar upp sig efterhand och visar fin inställning trots underläge och lite bollinnehav. Deras duktiga nr 18 fick mer och mer boll, trots att mittfältet fått i uppdrag att ligga tätt på henne och i slutet av matchen kommer hon fri och lägger upp den i krysset (även om Josefine är på den). En fin individuell prestation av motståndarna och inte helt orättvist just då men orättvist sett till hela matchen. 1-1 blir också slutresultatet.

 

Så kan det gå och något tronskifte resultatmässigt blev det inte men vi var det klart bättre laget och jag tror nog att nervositeten i Rössö-lägret över vad som händer 2 mil söderut är påtaglig.

 

Nu håller vi tummarna för att deras A-lag går upp i Elitettan och att Ljungskile (då med våra fantastiska tjejer i laget) kommer dit om 3 år och möts i fler härliga derbyn!

 

Tack till Damlagstjejerna för samarbetet i år. Hade vi haft möjlighet att träna ihop tror jag att vi vunnit serien, nu blev vi trea – gott så. Vi ses på Skarsjövallen för framtida segrar. =)

 

/tränarna gnm Martin

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail