Två raka segrar för Damjuniorerna

Seger med 4-1


I onsdags kom Kode på besök. Med nyblivna (Grattis!) Rössö-tränaren Magnus Carlund i ledarstaben förväntade vi oss ett välspelande och spelskickligt motstånd.

Så blev det också, precis som senast när vi förlorade med 5-4 efter eget misstag på övertid. Vi startar dock bäst och med hög press och mycket löpningar stör vi deras uppspel gång på gång. Matilda sätter första med en fin skarv efter hörna från Alma. Andra sätter Alice J efter att Maja avancerat från mittbacken och serverar en djupledare. En sen reducering i första efter lite slav i straffområdet skapar nerv. Kode börjar kombinera sig fram mer och mer. Halvtidsvilan kommer passande. Snacket går om att vi gör allt rätt. Fortsätt på samma sätt. Krångla inte till det. Utnyttja djupet bakom deras backlinje när de pressar på för kvittering. Och djupled skulle det bli. Först slår Alice B en till Alice J som löper sig fri och sätter sin andra. Sedan en från Liv till Alice tredje! Däremellan har Liv haft en nick i stolpen efter hörna. Tänk vad nära det blev glass till alla!!

Vi håller sedan komfortabelt undan. Och nöjda spelare och ledare kan lunka hemåt i mörkret.

En helt perfekt insats från vårt lag med god hjälp från Dam. 6 tjejer ställde upp och gjorde det fantastiskt bra. Tyvärr en bristning baksida lår på Lina. Hopas det läker snabbt.

Så svårt att bara välja tre stjärnor idag för alla förtjänar en stjärna så det blir 15 stjärnor 🌟 idag.

På söndagen (läs nedan) åkte vi till Sävedalen och kämpade för nya poäng. Vi har faktiskt lite häng på tredjeplatsen. Det satsar vi på!

Segertåget fortsätter


En sån match igen. Där man går och lägger sig med 13 klara spelare och vaknar på matchdagen till besked om att vi bara är 11. Som vanligt får jag smsa mina livlinor; Jessica och Helene -ledare för 05/06.

Och de löser som vanligt uppdraget. Denna gång med två tjejer som inte varit med oss tidigare; Ebba och Emma. Vilken plantskola vi har där! Två härliga tjejer från Ödsmåls 05-or hjälper oss oxå. Ville ha några extra avbytare idag, då 4 av våra tjejer redan hade 2 timmar i benen från BFF-träning på morgonen.

Matchen kör igång i ett rasande tempo med chanser åt båda håll. Sävedalen tar dock tag i taktpinnen och spelar stundtals ut oss men så. Pang. Alice drar iväg med flera frilägen. Och så 0-1. Strax före får Alice B utgå med lårkaka, Liv får kliva ner och göra comeback på innermitten och Ebba H tar plats bredvid Alice på topp. Ganska omgående bjussar anfallskollegan med en framspelning. 0-2. Sedan händer ngt. En snedträff gör att Sigrid i mål måste skydda målet. Indirekt frispark vid straffpunkten. Sävedalen gör inget misstag. 1-2. Sedan kör dom bara på och vårt normalt så säkra försvarsspel faller ihop. 4-2 strax efter att andra börjat. Hoppsan. Vad hände här? Då vänder det igen. Spelet som inte alls fungerade bara minutrarna före, sitter igen. En fantastiskt kombination initierad av Liv, till Alice och Amelia, tillbaka igen och så Amelia- 3-4. Av bara farten trycker Alice distinkt in 4-4. Sedan gör hon 5-4 nästan direkt, stenhårt från snäv vinkel upp i nättaket! Vilken vändning! Sävedalen har några hyfsade målchanser, speciellt på fina hörnor men får inte in den. Ebba rinner ifrån på slutet – för vilken gång i ordningen? Sätter spiken i kistan med 4-6.

Åter: Vilken vändning! Full av beundran, tjejer. En topprestation idag. ⚽️💪

Torslanda spelade oavgjort, så tredjeplats är tyvärr körd men vinner vi sista mot Kärra tar vi fjärdeplatsen om jag räknat rätt.

Matchens tre  💫 
⭐️ Alice J, tre mål och två ass. Låg nästan bakom allt offensivt för oss idag. Skapar oreda för motståndarna 24-7
⭐️ Ödsmålarna (Sigrid/Ebba). Finfina insatser med både räddade och gjorda mål.
⭐️ 06:orna (Amelia/Ebba/Emma). Amelia gör mål, Ebba tar plats på innermitten (30 min i andra) i sin första 11-mannamatch som om hon aldrig gjort annat och Emma vinner mycket boll och spelar lugnt och kontrollerat på kanten.

En mycket nöjd, men trött, tränare 😴
Martin Görling

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail