Ungdomsektionen önskar God Jul & Gott Nytt År!

Jag heter Rikard Delbring, och jag är stolt ungdomsansvarig i Groheds IF/Ljungskile SK:s ungdomssektion. Såhär i juletid tänkte jag likt en fotbollens Arne Weise försöka mig på att skicka en hälsning med lite eftertanke.
Fotboll är en fantastisk sport och ungdomssektionen inställer sig i hyllningskören till herr och dams framgångar under 2019, fantastiskt bra gjort! Verksamheten vi bedriver i ungdomsverksamheten är dock än viktigare än den kamp om poäng, framgång och i viss mån ekonomi som våra seniorlag driver, vår verksamhet handlar om våra barns framtid! Jag brukar låna ett uttryck från min namne Richard Nilsson som jag tycker sammanfattar ungdomsfotboll väldigt bra:- ”Fotboll är så mycket mer än tre poäng”.

Jag ska försöka förklara vad det innebär för mig. När jag träffar någon som min äldste son inte känner igen så frågar han mig: -”Med eller mot??” Första gången han ställde frågan så förstod jag den inte, men då förtydligade han. – ”Alla du känner har med fotboll att göra, så har du spelat med eller mot den du pratade med??” Mitt begränsade umgänge kanske är lite tragiskt, men fotbollen är en fantastisk plattform för gemenskap! Fotbollen har faktiskt större chans att skapa vänner för livet än vad exempelvis skolan har.

Min mellangrabb är en ganska lugn och försiktig kille. Som förälder hade man en viss oro när han skulle börja skolan, fritids mm, men den oron kom tidigt på skam. Fotbollen har spelat en stor roll i det, den ger både yngre och äldre en sak gemensamt och skapar trygghet för barnen (och curlingföräldrar också för den delen).

Det allra mest lysande exemplet på fotbollen och GIF/LSK:s fantastiska kraft i samhället exemplifierar jag via min yngste son. När jag skiljde mig för ett drygt år sedan innebar det att han får åka med mig och storebrorsorna till Skarsjövallen flera ggr varannan vecka. Jag tänkte först att det här aldrig kommer att funka, men faktum är att han gärna åker med oss till träningen. En high-five och lite bus med någon av dom äldre grabbarna gör hans dag. Tänk er själva att som 7-åring heja på 15-åringarna när dom kommer gående runt gympahallen eller utanför skolan när man är på fritids och kunna säga till sina 7-åriga kompisar att: -”Jag känner dom”. Hur kung är man inte då i första klass?

Alla mina barn har spelat fotboll i GIF/LSK sen dom var 6 år. Inte en gång har någon av dom kommit hem efter att ha blivit mobbad, utstött, retad eller på annat sätt känt sig illa till mods från skolan eller någon annanstans. Det må vara hänt att Ljungskile är en lyckligt lottad plats på jorden, men jag är helt övertygad om att den ungdomsverksamhet vi bedriver här har hjälpt dom och många andra barn till en bra start i livet!

En förlust i ungdomsfotbollen är inte när vi åker hem efter 1-2 mot Stenungsund eller HAIF. En förlust i ungdomsfotbollen är när ett barn väljer att sluta med fotbollen. Det är i många fall en förlust för såväl individen som samhället!

Vi gör ett fantastiskt arbete för våra barn och ungdomar. Styrelserna i våra två föreningar har barnen i fokus! Våra seniorspelare är goda förebilder. Det kostar lite, men ger väldigt mycket tillbaka!

Våra allra varmaste uppskattningar skickar vi dock till våra ungdomsledare. Dessa fantastiska människor som på helt ideell basis stressar från arbetena till våra anläggningar och ger barnen fostran, gemenskap och stöttning. Ni är vardagshjältar och förebilder för våra barn! Ett stort, stort tack till er allihop! Jag vill uppmana alla er fotbollsföräldrar att då och då visa uppskattning till de ledare som står där i ur och skur för våra barns skull, det räcker långt med ett tacksamhetens ord efter en träning. Det är inte självklart, de har ingen ersättning eller avtal med oss som förening, de står där av egen god vilja och med omtanke till våra barn! De är stjärnan i toppen på granen, anjovisen i Janssonen, snapsen på julbordet och årets julklapp inslagna i en föreningsoverall!

Fotboll är så mycket mer än tre poäng!!!

God Jul & Gott Nytt År önskar Groheds IF/Ljungskile SK:s ungdomssektion!!!

Vid tangentbordet,
Rikard Delbring
Ungdomsansvarig

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail