Uppmaning från ungdomssektionen

Vi har nu ett läge i vårt land som ingen fotbollsförening eller fotbollsförälder tidigare upplevt. I dessa tider av coronapandemi så är det som de flesta av er vet förbud mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar, dit fotbollsmatcher kan räknas. Svenska Fotbollförbundet har nu dock kommit med skarpa rekommendationer om att ungdomsmatcher nu ska spelas utan publik för att motverka smittspridningen.

Vi vill därför vänligen be er att respektera denna rekommendation. Om detta efterlevs kanske barnen kan få fortsätta att spela matcher även under tider då coronaviruset räknar nå sin topp i vårt område. Vi har en skyldighet att förvalta möjligheten att låta våra barn och ungdomar spela matcher, med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för föräldrar och andra anhöriga att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig uppoffring som vi alla bör acceptera, för barnens skull. Vi är en förening som verkar med ideella krafter och vi känner att vi får ta ett ansvar utan att ha befogenhet att upprätthålla dessa rekommendationer. Det är juridiskt svårtolkat vem som är ansvarig vid våra matcher och tveksamt om vi har egentlig rätt att avvisa någon från vår anläggning, men vi hoppas aldrig ens behöva fundera över det alternativet.

Vi vill därför vänligt be er att tänka förnuftigt och avstå att se ert barns matcher under en tid. I de yngre åldrarna kanske barnen behöver en viss föräldranärvaro, se då till att ha ett avstånd på minst 2 m till eventuell övrig publik. Det är inget lagbrott med publik upp till 50 personer på matcherna, varför vi exempelvis inte tänker ”porta” gästande föräldrar etc. Vi kommer däremot med skyltar och med information på vår hemsida uppmana föräldrar och anhöriga att inte närvara vid våra barn- och ungdomslags matcher fram till dess att ansvariga myndigheter kommer med andra regler och riktlinjer.

Tack för er samverkan!

Ungdomssektionen för Groheds IF och Ljungskile SK genom Rikard Delbring

 

Länk till Svenska Fotbollförbundets beslut, riktlinjer och råd under Coronaepidemin:
https://www.svenskfotboll.se/498942/globalassets/bilderblock/2004/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona—beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-24.pdf

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail