”Vaktmästarn skall sy ihop nätet i veckan” – Joakim Jensen om matchen mot Svarteborg

Strålande väder med vår fjärde seriematch för året på menyn. Svarteborg stod för dagens motstånd, ett lag som ledde denna serien (div 3) nästan hela förra året. Men Åsebro gick förbi i slutet och det saknades endast 1 poäng för avancemang. Vi var varnade för att denna matchen skulle bli en tuff nöt att knäcka.  Innan matchen så pratade vi om att inte invaggas i någon falsk säkerhet utan vara på tårna och fortsätta driva på oss själv och våra lagkamrater. Ha en bra fart på både bollen och benen, allt detta för att göra det väldigt svårt och jobbigt för våra motståndare att hänga med i tempot och till slut göra misstag.

Laget för dagen:

Linn | Emelie-Julia-Sara-Alice | Alva-Alina-Wilma-Anni | Linnea-Sandra | Avbytare: Lina-Ida-Andrienne-Frida-Matilda.

Första halvlek: God inramning med mycket folk samt ett underbart väder! Svarteborg backade hem lite och ville göra ytorna små för oss.   Vi började med att rulla runt bollen försiktigt, lite för att känna oss för och leta efter genombrottsvägar. Det tog en liten stund och sedan började vi såga oss igenom och skapa lite halvchanser. Vi hade några goa kombinationer på vår högerkant där vi fick några bra inlägg av Sandra. Dock var inläggen lite för långa och passerade målet och Anni på bortre stolpen. Emelie på vår högerback serverade väldigt många goa bollar in bakom Svarteborgs backlinje som skapade mycket oro. Bland annat spelade Emelie bollen till Alva snyggt tar emot, samt leverera vidare bollen Linnea som löpt ut på kanten. Linnea slår ett snyggt inlägg som Sandra möter med pannan men nickar tyvärr över! Ett av många fina anfall. Vi har fortsatt mycket boll och efter 20 minuter så får Sandra bollen  av Sara, vänder in från vänsterkanten och avslutar snyggt i första hörnet när målvakten försöker komma ut och skära av Sandras vinkel 1-0 ⚽️!  -Halvtid-

Andra halvlek: Vi skulle fortsätta att flytta bollen snabbt samt försöka hitta in bakom Svarteborgs backlinje. Men framför allt börja prata mer på planen. Tjejerna var taggade och satte direkt en hög fart, lät inte motståndarna vila alls med bollen. Men det var svårt och trångt att spela sig igenom på mitten där Svarteborg hade duktiga och hårt jobbande tjejer. Så vi fick i 48 minuten vinna en tuff duell på mitten och Sandra får vända om och se en pigg och bra Alva springa i djupet till höger. Alva når bollen just innanför straffområdet där en utrusande målvakt försöker stoppa Alva men inte bättre än att hon kapar Alva, straff och ett gult kort. Sandra går fram och sätter den säkert i mål 2-0 ⚽️Nu jobbar sig Svarteborg in i matchen lite och Linn sätts på prov, dock så dyker lägena upp för Svarteborg i dåliga vinklar men bra för oss då Linn avvärjer utan problem. Den farligaste chansen fick Alexandra Öst (Svarteborg) efter en fin framspelning mitt framför Linn. En snygg räddning från Linn som tippar bollen till en resultatlös hörna.  Efter detta (60 min) så får vi en frispark precis framför straffområdet när Sandra dras ner. Fram stegar Sara och laddar kanonen… vilken träff Sara fick för det bara small till i nättaket! 3-0 ⚽️!  Vaktmästarn skall sy ihop nätet i veckan. Det var en bra pärla????

Vi gör några byten för att få in lite pigga ben. Alla kommer in och visar framfötterna, tar vid där de andra slutat. Vilket är en väldig styrka när säsongen är lång, just detta att vi har många duktiga tjejer. För i 80 minuter spelar vi runt bollen snabbt mellan backlinjen, mittfältet och tillbaka till backlinjens Sara. Sara slår en lång boll som vi pratade i halvlek om. In bakom backlinjen där återigen Sandra är på hugget och sätter 4-0 snyggtVi möter ett bra lag och visar att vi är i ännu bättre form just nu. Vi är sugna och verkligen inte nöjda, skall inte slå oss till ro! För det kommer nya viktiga/tuffa matcher framöver. Nu njuter vi någon dag, så kör vi igen! ????????