”Vi kommer bjuda på bra fotboll!”

Amelia Hallberg blev utsedd till Matchens lirare i LSK i förra matchen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK har fått en tuff start på årets serie, men under lördagen finns chans till revansch när Eskilsminne gästar Skarsjövallen.

Det är en förväntansfull och taggad Joakim Jensen som svarar i telefon för att samtala inför lördagens match. Serien är lång och LSK-tränaren vet att mycket kan hända innan serien är över. Han ser båda ljusglimtar och saker som behöver förbättras, så han blickar framåt med optimism. Samtidigt får vi inledda med det som varit.

Två matcher har spelats hittills, men inga poäng än så länge. Hur ser du på de första två matcherna?
– Det har varit tufft. Vi inledde direkt i första matchen med en skada på Ida Wallenius, vilken är en av våra bästa spelare. Sedan har vi haft det svårt försvarsmässigt vilket är något vi jobbar med och det kommer bli bättre och bättre. Samtidigt har vi gjort fyra mål framåt, så det har varit något som har varit bra i de två första matcherna.

Vad tar ni med er från de matcherna som har varit positivt?

– Vi är vi våra bästa stunder jättebra och motståndarna har haft det tufft mot oss när vi är inne i de perioderna.

Under lördagen väntar Eskilsminne som tagit två raka segrar. Hur ser du på den matchen?
– Den kommer bli tufft. En tuff match helt klart. Samtidigt är det roligt där vi inte har något att förlora. Om vi bara kan täppa till försvarsspelet så har vi en bra chans.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför lördagens match?
– Ida Wallenius är ett par veckor bort. Sedan har vi dessvärre drabbats av tuffa skador på Amanda Gustavsson och Ida Sölsnaes Sjöberg. Det positiva är att Jennifer ”Jeje” Johansson är tillbaka på allvar, så vi får se om hon kan bli aktuell för att starta. För Amanda Rees-Fager går det åt rätt håll även om det är en bit kvar innan hon kan bli aktuell för match.

Avslutningsvis, är det något du vill hälsa till vår publik och supportrar inför den soliga lördagen?
– Jag skulle vilja hälsa att vi ska bjuda på bra och sevärd fotboll, så det är alltid uppskattat när det kommer publik för att stötta oss. Sedan är det en kul serie med många anrika klubbar, så det kommer bli många sevärda matcher där vi som sagt kommer bjuda på bra fotboll!, säger en förväntansfull och taggad LSK-tränare.

Kom gärna och heja fram LSK på plats! Varmt välkomna!

Matchstart lördag kl: 14.00 på Skarsjövallens konstgräs.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail