Vinst mot Vänersborgs IF!

Under lördagen skulle våra bussar ta färden mot Vänersborg för vår nionde match i år. Vi timade in denna underbart soliga dag med en svängig och spännande match.

Laget:
Yrsa
Emelie, Lisa, IdaH, Anni
Wilma, Amanda, Jennifer, Alva
Linnea, IdaW

Avbytare:
Saga, Andrienne, Frida, Alice T, IdaS

Första halvlek:
Vi kan inte säga att denna matchens första 30 min var en av de bästa vi gjort i år. Sega ben och långsamma i tanken gjorde att vi hamnade fel i det mesta vi gjorde. Passningar satt inte o det torra gräset gjorde att vi hade på tok för låg fart på passningsspelet. Den vanliga klyschan var påtaglig att ”man reagerar istället för att agera” i matchen. Vi gjorde dock några blixt attacker där Linnea visade fart och testade målvakten några gånger. Även Wilma löpte sig fri och fick en fin passning av Ida W som dock missade sitt friläge.

Men i den 26 min så tror jag att matchen vände, vi gjorde några felbeslut som resulterade i att Yrsa och Lisa krockade och bollen låg någon sekund senare i buren. Lisa stukade foten och in kom Alice T.

Kanske skulle detta baklängesmål av Ellen Broberg i VIF vara det som gjorde att vi började fokusera mer och hjälpas åt på plan. För nu började vi ta över spelet och såga oss fram till bra lägen. VIF’s målvakt sattes på prov några gånger bl.a av Ida W o Jeje som båda fick på två hårda skott där målvakten stod i vägen. Det andra skottet tippade hon till hörna som Ida W slog fint in mot mål och Amanda tog vara på returen till 1-1 !

Andra halvlek:
Vi gjorde några byten i halvtid för att få in lite pigga ben. Ida S, Saga, Andy kom in istället för Wilma, Linnea, Emelie. Vi tog över spelet helt och satte hög press på motståndarna som dock kontrade några gånger väldigt bra. Vi kanske saknade den lilla skärpan i sista tredjedelen som vi normalt brukar ha! Ida S tar sig förbi två gånger snyggt på högersidan med sin fart, men båda gångerna så ebbade det ut i sanden då sista touchen/passningen inte var hennes bästa. Inbytte Saga löper sig till ett friläge i 68 min, petar bollen förbi målvakten snyggt men en försvarare hinner tyvärr ikapp. I 73 min skulle vi slarva lite och ett friläge uppstår. Yrsa rusar ut avstyr dock krockar hon med anfallaren och Alice T. Anfallet fortsätter då bollen studsar mot mål men snabbe Andrienne avvärjer snyggt. En minut senare får VIF hörna som vi inte kan rensa undan utan returen likt vårt mål skjuts in till 2-1.

Nu börjar forceringen och vi flyttar upp Anni för att försöka lägga tyngd på vänsterkanten. Just där sågar vi oss framåt via Andy och Anni. I 78 min passar Anni till Ida W som slår ett perfekt inlägg som Jeje snyggt nickar in till 2-2  Klassmål! Tjejerna är inte nöjda med detta utan trycker på ytterligare för att försöka vinna matchen. Detta är ett styrkebesked som vi tar med oss i fortsättningen att ingen match är avgjord innan domaren blåst av efter 90+! För i den 87 min vinner Jeje bollen en bit utanför straffområdet, passar snabbt Anni som är just utanför 16-metaren, tar emot och vänder bort sin försvarare och sätter snyggt 3-2  till oss i bortre hörnet!

Ingen av de bästa matcherna från vår sida men viktigt att vinna även när man inte har den bästa av dagar! Tjejerna jobbar ändå på och vi har haft en tuff vecka så vi har ändå koll på att tjejernas ben kanske är lite tunga just nu. Men Jeje’s slit på mitten tål att nämna idag för hon löper enormt på matchen.

Nästa match är kommande helg mot Lödöse/Nygård hemma på Skarsjövallen kl: 15.00.
Väl mött då!

/Joakim Jensen, Tränare

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail