”Walle” är laddad inför derbyt

Nummer 25 missade vårderbyt – nu är hon extra laddad inför höstderbyt. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK:s nummer 25, Ida Wallenius, är i mångt och mycket lagets motor med sitt spelsinne och passningsspel. I vårderbyt, tillika seriepremiären, saknades dock nyckelspelaren. Trots det lyckades LSK vinna mot Rössö med 1-0. Därför är nu ”Walle” extra sugen på att få mäta sina krafter i derbyt på lördag.

Vi tog ett snack med 21-åringen, som är minst sagt laddad inför lördagens drabbning på Rimnersvallen.

Efter bittra förluster under hösten så kom äntligen en förlösande seger mot Rynninge förra helgen. Hur välbehövligt var den segern och hur är stämningen i laget efter den positiva injektionen?
– Det var skönt med seger och kul att vi gjorde fler mål! Vi har spelat väldigt bra det senaste men inte fått in bollarna, så det var skönt att det äntligen lossnade för oss.

För egen del har du återigen varit en nyckelspelare i laget där du bland annat står noterad för 4 mål på 11 matcher. Hur känner du att det gått för egen del under säsongen?
– För egen del har jag känt mig pigg och vill vara delaktig i spelet hela tiden. Det är alltid kul att göra poäng, men jag känner att jag bidragit mycket både offensivt och defensivt i år.

På lördag väntar ett spännande derby mot IK Rössö. Ett lag som vi slog i premiären i juni, då du saknades p.g.a. sjukdom. Vad var känslorna för dig att följa den matchen hemifrån – som slutade med en underbar seger?
– Det var såklart väldigt tråkigt, derbyn är ju alltid extra roliga. Jag såg matchen hemifrån och tycker laget gjorde en riktig krigarinsats. Seriepremiär i Division 1 mot Rössö och 3 poäng, finns inte mycket att klaga på . Jag hoppas det blir samma på lördag!

Efter en svajig säsong har topptippade Rössö vaknat och är i storform. Vad bör vi se upp för hos motståndarna på lördag? Är det någon speciell spelare som du vill varna för?
– Vi får se upp för Rössö som lag, de har många rutinerade spelare som varit med länge. Det gäller för oss att aldrig slappna av och ta vara på våra chanser.

Efter segern mot Rynninge – hur har ni i veckan förberett er inför derbyt mot Rössö?
– Vi har tränat på som vanligt, det känns bra och alla är taggade!

Derbyn brukar kantas av prestige, kamp, spänning och mycket känslor. Är det vad vi har att vänta på lördag också?
– Det tror jag absolut! Vi vann senast så Rössö kommer göra allt för att slå oss. Så det kommer bli en väldigt rolig match att spela och kolla på!

I premiären avgjorde Amanda Gustavsson derbyt till LSK:s fördel. Vem avgör på lördag?
– Jag tror ”Jeje” (Jennifer Johansson, reds. anm.) avgör på lördag!

Stort lycka till på lördag! Hoppas många kommer och stöttar laget på plats!
– Tack så mycket!

 

Vi ser verkligen fram emot lördagens derby – hoppas många LSK-supportrar sluter upp och hejar fram de grönvita på plats!

⚽️ Matchen startar 15:00 på Rimnersvallen på lördag. Heja fram laget på plats eller streama matchen på Bohusläningens hemsida.

LÄS MER:
>> Såhär gick det i vårderbyt


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail