”Walle” klar för en ny LSK-säsong!

LSK:s motor, nummer 25, fortsätter i den gröna tröjan. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK:s motor de senaste säsongerna har varit väldigt betydelsefull för det sevärda spel som damlaget bjudit på. Nummer 25 bestämmer tempot, varierar mellan de avgörande och de enkla passningarna samt får fart på bollen. Vi kan med glädje berätta att Ida Wallenius fortsätter i LSK!

”Walle” kom till LSK inför säsongen 2020 och har varit en nyckelspelare i damlaget sedan dess. På mittfältet är det hon som bestämmer tempo och hittar passningar som ingen annan. Nummer 25 är också en poängspelare som ligger bakom mycket i offensiven. Under 2021 blev det 6 mål på 18 matcher i Division 1. Den 21-åriga mittfältaren har ett driv i att fortsätta utvecklas för att bli bättre, så det är väldigt skönt att meddela att Ida Wallenius fortsätter i LSK även kommande säsong.

Vi stämde av läget med Ida om hur hon känner över säsongen i Division 1 och vad som kommer härnäst.

Vad fick dig att bestämma dig för en fortsättning?
– Jag känner mig inte klar i den gröna tröjan och vill fortsätta bygga på där vi avslutade årets säsong. Jag trivs även väldigt bra i gruppen och gillar Jocke som tränare, så det var inget svårt val.

Du är lagets motor och gjorde även 6 mål under säsongen. Hur har det känts under säsongen 2021?
– Det har känts bra. Jag hade en liten seg start där jag missade försäsongen på grund av skada, men jag återhämtade mig och kunde börja köra fullt i april. Sedan tyckte jag allt föll mer och mer på plats allt eftersom, både individuellt och för laget. Jag tycker verkligen vi visade att vi hör hemma i Division 1.

Vad har du för förväntningar inför kommande säsong, både för egen del och för lagets del?
– Jag har höga förväntningar på nästa säsong. Med lite mer rutin tror jag verkligen vi kommer vara med i toppen och slåss på riktigt nästa år. Vi har många duktiga spelare och alla vill samma sak. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen 2022!

LSK är väldigt glada att Ida väljer att fortsätta i grönvitt och önskar henne lycka till i förberedelserna inför kommande säsong!


TRUPPEN 2022

>> Joakim Jensen, tränare
>> Jennifer Johansson, mittfältare
>> Frida Lundh, mittfältare
>> Alice Jensen, anfallare
>> Sara Mattsson, försvarare
>> Amelia Hallberg, mittfältare

>> Amanda Rees Fager, försvarare
>> Anni Mattsson, försvarare
>> Alice Nilsson, mittfältare
>> Mathilda Eljas, försvarare
>> Amanda Gustavsson, mittfältare
>> Wilma Wester, mittfältare
>> Frida Emilsson, mittfältare
>> Jessica Karlsson, försvarare (NY)

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail