”Zenith kommer att få en tuff batalj”


Frågestund med Joakim Jensen inför damernas rysare! Bara två matcher kvar och vi ligger på samma poäng som IK Zenith.

Först och främst, grattis till segern mot Skepplanda, Joakim.
– Stort tack!

Hur är känslan såhär dagen efter (intervjun gjord i lördags)?
– Underbar känsla när man vinner och alltid skönt när tjejerna verkligen går in med inställningen att vi skall ta detta!

Berätta lite om matchen mot Skepplanda för de som inte var där.
– Vi startar matchen i väldigt högt tempo och stör motståndarna högt upp i banan. Vi skapar även i denna matchen en hel del målchanser där vi inte får in bollen innanför ramen. Men det löste ”Jeje” efter en stund med ett skott i bortre hörnet. Sedan gör ”Jeje” återigen ett snyggt mål – för att sedan utöka ledningen när Magda kom in i banan och visa att även hon kan skjuta när skottet från 35 meter satt i bortre krysset snyggt! Sedan visade Ida Hansson att även hon kan skjuta när hon drog till från 45 meter ribba in.

Vad var du mest nöjd med?
– Spelet i första halvlek var väldigt bra, vi hade en rörelse på bollen och benen som gjorde det väldigt jobbigt för våra motståndare. Sedan tröttnade vi lite i andra och Skepplanda fick lite mer boll och några hörnor men vi skulle kanske gjort några mer mål på våra chanser. Men på det stora hela väldigt nöjd med mycket!

Vi skall inte summera serien ännu men vad tycker du såhär långt?
– Vi visste ju innan säsongen att det skulle bli tuffare, men det måste jag säga att våra tjejer också har blivit. De har växt enormt mycket och vågar ta för oss ordentligt. Vi är ju trots allt en kaxig nykomling som jag tycker har stått upp bra än så länge. En plump där allt gick fel var mot Ytterby och det var synd att inte ha med sig krysset från den matchen, men tjejerna kämpade storartat för att sedan ha otur i slutet.

Hur ser slutet ut nu för er, vilka lag har ni kvar?
– Vi har två matcher kvar där vi skall försöka ta in 6 mål som Zenith har mer än oss just nu. Matcherna är mot Eds FF borta för att sedan ha sista matchen mot Hisingsbacka hemma.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror att Zenith kommer att få en tuff batalj mot det laget som jag tycker har varit bäst i serien efter oss, nämligen Alingsås KIK. De är ett tufft lag som spelar en bra fotboll, inte minst mot oss då vi precis vann med 5-4. Så jag hoppas självklart att de lyckas i sin taktik och tar minst 1 poäng mot Zenith. Och för oss själva så gäller ju inget annat än att ta full pott på de sista två matcherna.

Några sista taktiska tricks som gör att ni tar hem detta?
– Hög fart, bra rörelse och träffa bollen innanför ramen ????

Tack för pratstunden, Joakim!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail