19 Alina Leije Bjelkholm

Namn
Alina Leije Bjelkholm
Nationalitet
swe Sverige
Position
Mittfältare
Nuvarande lag
Damlaget
Säsonger
2018, 2019, 2020, 2021, 2022

Vad är din bästa egenskap som fotbollsspelare?

Jag har bra spelförståelse och är fysisk. Jag är envis och ger aldrig upp.

Vem i ditt lag tycker du är viktigast för klubben?

Jag tycker Julia Ringmark är en viktig spelare då hon kan styra spelet väldigt bra, samtidigt som hon är glad och positiv utanför plan.

Vad skall du bidra med på planen som gör skillnad?

Eftersom jag är mittfältare vill jag bidra med att föra spelet framåt.

Vem skjuter hårdast i klubben?

Linnea Jensen, även om bollen oftast går i stolpen eller ribban :).

Hur kombinerar du ditt liv med fotbollen?

Eftersom jag går Uddevalla Elitidrottsgymnasium har jag väldigt mycket fotboll under veckan. Jag går också första året på samhällslinjen och oftast är det väldigt mycket plugg. Men jag tycker ändå att skolan, fritiden och fotbollen kan kombineras ganska bra. Det är bara att man måste kunna planera in när man ska plugga, när man ska vara med kompisar och när man ska träna. Även om det kan bli lite mindre fritid vissa veckor på grund av fotbollen och skolan tycker jag att det funkar bra.

Vilka andra intressen har du förutom fotbollen?

När jag inte tränar gillar jag att vara med kompisar, ta en fika eller bara chilla hemma. Jag gillar också att gå till gymmet.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Jag tror att mitt bästa fotbollsminne var när jag fick åka på elitlägret 2016 med distriktlaget. Det var en väldigt rolig och lärorik vecka. När man kom med fick man bekräftelse att man faktiskt var duktig på det man gjorde och det drev en framåt att verkligen satsa på fotbollen.

Hur gör du för att orka träna och kämpa som ni gör varje dag?

Jag äter så bra som jag kan och sover så mycket som det bara går. Jag försöker ha vilodagar också för att inte köra slut på mig själv.

Vad är ditt mål för i år?

Eftersom jag skadade mitt korsband förra året är mitt mål för i år att bli skadefri. Jag vill kunna spela som vanligt, vara med på allt på träningarna och kunna spela matcher.

Vilket är din favoritlåt att träna till?

Jag brukar oftast sätta på en träningslista på Spotify, och då vill jag att låtarna ska ha mycket fart i sig. Jag har inga specifika låtar som jag lyssnar på, men kanske något av Eminem.

Vad mer i ditt liv brinner du för och lägger din energi på förutom fotbollen?

Jag har inget direkt mer än fotbollen som jag verkligen brinner för. Eftersom fotbollen är ett såpass stort intresse för mig är det just fotboll jag lägger mest energi på.

Vad heter du på Instagram?

@alinalbjelkholm

Hur är stämningen i laget?

Jag tycker att stämningen i laget är väldigt bra. Alla pratar med alla, är positiva mot varandra på och utanför plan och ger allt på träning och matcher. Även om vi är ett nystartat lag tycker jag alla kommer in i gruppen riktigt bra och ingen lämnas utanför.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail