10 Robin Strömberg

Namn
Robin Strömberg
Nationalitet
swe Sverige
Position
Anfallare
Nuvarande lag
TST
Säsonger
2017, 2018

Tidigare klubbar: Mjällby AIF, Östers IF (Till LSK 2017)
Moderklubb: Tollarps IF

Vad är din bästa egenskap som fotbollsspelare?

Jag är en offensiv spelare som bidrar med poäng, både mål och assist. Jag tycker även jag bidrar utanför planen med ledarskap och har inga problem med att säga vad jag tycker och tänker för att få laget att gå framåt.

Vilken spelare är den bästa du spelat med?

Rent karriärsmässigt är det Christian "Chippen" Wilhelmsson utan tvekan. En grym spelare och människa som jag fick äran att spela med i Mjällby.

Vad skall du bidra med på planen som gör skillnad?

Som anfallare är mål och assist givetvis väldigt viktigt och där känner jag att jag bidrog väldigt bra förra säsongen och hoppas kunna göra på samma sätt i år. Jag tycker även att jag jobbar hårt i det defensiva vilket är grunden för att sen kunna ha ett bra anfallsspel.

Hur kombinerar du ditt liv med fotbollen?

Just nu jobbar jag som kundrådgivare på Nordea samtidigt som jag spelar fotboll. Det är riktigt skönt att ha något vid sidan fotboll som gör att man får rutiner i vardagen och tänka på annat än fotbollen.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Min debut i allsvenskan. Jag var 19 år, spelade i Mjällby AIF och fick 10 min hemma mot Djurgården i en match som vi vann med 3-0. En barndomsdröm som gick i uppfyllelse.

Vad är ditt mål för i år?

Mitt mål är att kunna bidra med poäng och offensiva kvalitéer som gör att vi kan vara med och tampas uppe i toppen av serien. Sen vill jag självklart fortsätta utvecklas och ta kliv.

Vem är din största förebild inom fotbollen?

Jag har aldrig haft en specifik idol eller förebild inom fotbollen, istället har jag haft flera favoritspelare genom åren. Men om jag måste säga någon så är det Frank Lampard. En fantastiskt mittfältare som spelade större delen av sin karriär i Chelsea som är mitt favoritlag.

Vad mer i ditt liv brinner du för och lägger din energi på?

Jag gillar att umgås med min sambo, familj och vänner. Jag har en del vänner från mina tidigare klubbar som man försöker hålla kontakten med och träffa när tillfälle ges. Jag har även ett brinnande intresse för golf, många timmar av sommarhalvåret spenderas ute på golfbanan.

Vad heter du på Instagram?

@StrombergRobin

Hur är stämningen i laget?

Stämningen i laget är jättebra. Jag tycker att vi har en bra grupp där alla drar åt samma håll och siktar högt. Det känns som det kan bli ett bra och framgångsrikt år för Ljungskile SK.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail