Wålemarks Qviding drog längsta strået

Damlaget ställdes återigen mot Division 1-motstånd, denna gång handlade det om bortamöte mot Qviding på Valhalla IP. Ett Qviding som bl.a. ställde upp med en mittback med ett välbekant efternamn i form av Vilma Wålemark.

LSK började matchen bäst och lät inte Qviding komma någonstans. Dock saknades lite aggressivitet i presspelet för att bryta igenom Qvidingförsvaret. Så första halvlek blev ganska chansfattig från båda lagen, även om ett par halvchanser ändå skapades. Ett mål skulle också komma. Hemmalaget gjorde nämligen lite halvt oförtjänt 1-0 strax innan paus, efter ett tjusigt skott precis utanför straffområdet som gick upp i första krysset.

Andra halvlek hade knappt börjat förrän Qviding rann igenom på sin vänsterkant och gjorde 2-0. Qviding visade sig vara numret större i den andra halvleken och gjorde effektivt därefter både 3-0 och 4-0. LSK kom igen i slutet av matchen där inbytte Alice Jensen var närmast en reducering, men avslutet gick utanför. Matchen slutade därför 4-0.

Återigen en tuff match mot bra motstånd, där LSK gjorde en bra match överlag och där matchen var jämnare än vad slutresultatet visade. Härnäst väntar bortamöte mot Friscopojkarna nästa lördag. Väl mött då.